Nieuwe docu-serie over ‘Breaking Bad’ in aantocht

Met The Broken and the Bad kunnen fans van Breaking Bad en Better Call Saul uitkijken naar een gloednieuwe docu-reeks. De serie komt volgende maand uit en zal zich focussen op thema’s en personages uit de twee razend populaire meesterwerken van Vince Gilligan. Ook waargebeurde feiten waar de makers zich op inspireerden komen aan bod.

The Broken and the Bad verschijnt op 9 juli op de Amerikaanse zender AMC. De webserie zal gepresenteerd worden door Giancarlo Esposito, die de iconische rol speelt van Gustavo Fring in zowel de originele serie als de spin-off Better Call Saul. De acteur neemt de kijker terug mee naar gebeurtenissen uit de twee series en koppelt die momenten aan waargebeurde feiten. Esposito, wiens personage een drugsbaron is, vertelt hoe het eraan toegaat in de drugswereld.

Giancarlo Esposito Breaking Bad
Giancarlo Esposito als drugsbaron Gustavo Fring. Bron: ISOPIX

Successerie

Breaking Bad liep van 2008 tot en met 2013 op AMC. De razend populaire serie gaat over scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die drugs begint te produceren nadat hij te horen kreeg dat hij kanker heeft en niet meer lang te leven heeft. Samen met oudstudent Jesse Pinkman (Aaron Paul) probeert hij zo een erfenis bijeen te rapen. De serie was een immens succes en viel meermaals in de prijzen, waaronder zestien Emmy Awards en twee Golden Globes.

In 2015 verscheen de spin-off Better Call Saul, die dieper in gaat op het verhaal van het personage Saul Goodman (Bob Odenkirk). Vorig jaar nog verrasten de makers hun fans met de film El Camino, die vertelt over het lot van Jesse Pinkman. De film speelt zich af na de verhaallijn van Breaking Bad.

Van Better Call Saul verschijnt binnenkort het zesde en laatste seizoen op Netflix. Ook Breaking Bad en El Camino zijn nog steeds te zien via de streamingsdienst.

Meer
Lees meer...