Productiehuis ‘House of Cards’ eist 31 miljoen dollar van Kevin Spacey

Kevin Spacey wordt door MRC, het productiehuis achter House of Cards, aangeklaagd voor 31 miljoen dollar (zo’n 27,5 miljoen euro). Het productiehuis beweert dat het door de onthullingen over seksueel misbruik door Kevin Spacey miljoenen aan opbrengsten misliep.

Het ontslag van Kevin Spacey bij Netflix kan de acteur nog duur komen te staan. Zo eist MRC, het productiehuis van de populaire reeks House of Cards, een schadevergoeding van maar liefst 31 miljoen dollar (zo’n 27,5 miljoen euro) van de acteur.

Seksueel misbruik

In 2017, tijdens de hoogdagen van de #MeToo-beweging, kwamen verschillende mensen naar buiten met een verhaal over Kevin Spacey. De eerste beschuldigingen kwamen van de acteur Anthony Rapp. Spacey zou hem aangerand hebben toen hij amper 14 jaar oud was. Spacey was op dat moment 26 jaar oud. Later kwamen nog andere mannen met gelijkaardige verhalen naar buiten. Spacey probeerde zich te verdedigen door te zeggen dat hij zich “niets van de feiten herinnerde” en probeerde de situatie te overschaduwen door zich publiekelijk te outen als homoseksueel.

Netflix besliste toen om meteen de samenwerking met Kevin Spacey stop te zetten. Op dat moment speelde hij nog de hoofdrol in de reeks House of Cards als Frank Underwood. Spacey moest toen uit de reeks geschreven worden op het moment dat de opnames van het zesde seizoen volop aan de gang waren. Omdat er niet voldoende tijd was moet het seizoen ook ingekort worden van 13 naar 8 afleveringen.

31 miljoen dollar

MRC diende al in januari 2019 klacht in tegen Kevin Spacey, waarbij ze een schadevergoeding eisten. Maar omdat ze die nog niet ontvingen, zijn ze nu naar de Los Angeles County Superior Court getrokken. Daarbij vragen ze een schadevergoeding van maar liefst 31 miljoen dollar (zo’n 27,5 miljoen euro).

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Kevin Spacey voor de eerste keer sinds 2017 opnieuw in een productie te zien zal zijn. Het gaat om de Italiaanse film L’uomo Che Disegno Dio.

Meer
Lees meer...