Kevin Spacey, de nieuwe Weinstein? Opnieuw beschuldiging van misbruik

Na de bekentenissen van acteur Anthony Rapp, komt nu ook een andere acteur naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik door Kevin Spacey. Roberto Cavazos, een Mexicaanse toneel- en televisieacteur, zegt nu ook misbruikt te zijn door de tweevoudige Oscarwinnaar. En er zullen volgens hem nog vele beschuldigingen volgen. Cavazos zegt niet verbaasd te zijn moest het om “aantallen vergelijkbaar met Weinstein” gaan.

Het net lijkt zich te sluiten rond tweevoudig Oscarwinnaar en House of Cards-ster Kevin Spacey. Die werd eerder deze week beschuldigd van seksueel misbruik door acteur Anthony Rapp. Rapp zou bij het incident, ondertussen al 32 jaar geleden, amper veertien jaar oud geweest zijn.

Maar het blijft nu niet bij die ene beschuldiging. Ook Roberto Cavazos, een Mexicaanse acteur, komt nu in een uitgebreide Facebookpost (lees de volledige post onderaan) naar buiten met beschuldigingen aan het adres van Spacey, die heel vergelijkbaar zijn met die van Rapp. Hij voorspelt dat er binnenkort nog “een hoop anderen” hun voorbeeld zullen volgen en zich zullen uitspreken over seksueel misbruik door de gevierde acteur.

Weinstein

Spacey zou volgens hem stelselmatig jongere acteurs seksueel hebben benaderd. “Het lijkt dat de enige voorwaarde opdat meneer Spacey zich vrij voelt ons te betasten is, dat je een man jonger dan 30 jaar bent”, schrijft de Mexicaanse toneel- en televisieacteur. Het incident waar Rapp eerder deze week op Buzzfeed mee naar buiten kwam, zou dus zeker geen alleenstaand geval zijn volgens Cavazos.

Cavazos stelt dat Spacey meerdere jonge mannen zou misbruikt hebben toen hij directeur was van het prestigieuze Old Vic Theatre in Londen, tussen 2004 en 2015. “Er zullen de komende dagen en weken vele mensen de moed vinden om hun verhaal de wereld in te sturen”, zegt hij op Facebook. “Het zou mij niet verbazen als het aantallen vergelijkbaar met Weinstein gaat.”

Spacey zou Cavazos volgens hem twee keer benaderd hebben. De Mexicaanse acteur, toen 26, zou de avances van Spacey, die “grensden aan misbruik”, tweemaal hebben kunnen afslaan. “Ik kan me zelfs niet meer herinneren hoeveel mensen me hetzelfde verhaal hebben verteld: Spacey nodigde hen uit om ’te praten over hun carrière'”, schrijft hij. “Sommige zijn gewoon te bang om hem te stoppen.”

Opnames House of Cards stilgelegd

Het theater heeft ondertussen ook gereageerd op de beschuldigingen en vraagt aan medewerkers die dergelijke feiten hebben meegemaakt om ermee naar buiten te komen en bieden daarvoor een confidentieel e-mailadres aan. “We willen duidelijk maken dat we onthutst zijn over de beschuldigingen aan het adres van Kevin Spacey”, schrijven ze in een statement op hun website. “Ongepast gedrag van iemand die werkt bij The Old Vic is totaal niet aanvaardbaar.”

Voorlopig blijft het stil in het kamp van Spacey. Die verontschuldigde zich wel nog aan Rapp, ondanks dat hij het voorval zich naar eigen zeggen niet meer kon herinneren. Spacey zag ondertussen zijn Netflix-serie House of Cards gecanceld worden en zelfs de opnames van het huidige seizoen zouden ondertussen stilgelegd zijn.

Lees hieronder het volledige Facebookbericht van acteur Roberto Cavazos:

Meer
Lees meer...