Bekende acteur: “Kevin Spacey heeft me betast op de set”

Enkele maanden geleden kwam aan het licht dat Kevin Spacey meerdere mannen seksueel misbruikte. Nu wordt er aan de reeks nog een naam toegevoegd: Guy Pearce. Pearce is vooral bekend voor zijn hoofdrol in de film ‘Memento’ en speelde met Spacey in de film ‘L.A. Confidential’ in 1997.

In het najaar van 2017 kwam acteur Kevin Spacey onder vuur te liggen nadat verschillende mannen hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Spacey probeerde aanvankelijk de feiten te verdoezelen door enerzijds te zeggen dat hij er zich niets van herinnerde en zich op Twitter te outen als homoseksueel. Maar al snel kwamen er meerdere zaken aan het licht en was het voor Spacey niet meer geloofwaardig om te beweren dat hij zich niets van de feiten herinnerde.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

De eerste die uit de biecht trad tegenover Spacey was de acteur Anthony Rapp. Hij getuigde hoe Spacey 32 jaar eerder, toen hij amper veertien jaar oud was, bovenop hem was gekropen terwijl Rapp duidelijk maakte dat hij daar geen interesse in had.

Later kwam ook de Mexicaanse acteur Roberto Cavazos met een gelijkaardig verhaal naar buiten. Cavazos vertelde ook hoe hij en Rapp allesbehalve alleenstaande gevallen zijn. “Ik kan me niet meer herinneren hoeveel mensen me hetzelfde verhaal hebben verteld: Spacey nodigde hen uit om ’te praten over hun carrière'”, schreef hij op Facebook. “Sommige zijn gewoon te bang om hem te stoppen.” En dat is natuurlijk waarop de hele #metoo-beweging gestoeld is: de macht die grote namen binnen de filmindustrie hebben en hoe ze deze gebruiken om aspirerende acteurs en actrices seksueel te misbruiken. De woorden van Cavados bleken uiteindelijk profetisch te zijn, want er kwamen steeds meer verhalen over Spacey aan de oppervlakte.

Guy Pearce

Nu is er dus opnieuw een acteur die met een verhaal over Kevin Spacey naar buiten treedt. Het gaat om Guy Pearce, die vooral bekend is van zijn rol als Leonard Shelby in de film Memento. In 1997 werkte hij samen met Kevin Spacey voor de misdaadfilm L.A. Confidential.

Pearce is nu getrouwd met de Nederlandse actrice Carice van Houten, die voornamelijk bekend is van haar rol als Melisandre in Game of Thrones.

In een interview op de Australische televisie werd Pearce gevraagd naar zijn samenwerking met Spacey. Hij vertelde aarzelend: “Euhm … Ik vind het moeilijk om hierover te praten. Geweldige acteur, geweldige acteur. Hmmm, moeilijke tijden met Kevin, ja. Hij is een nogal handtastelijke man”, vertelde hij. “Gelukkig was ik 29 en niet 14”, waarmee hij verwijst naar Rapp.

House of Cards

Kevin Spacey is uiteraard het best bekend voor zijn rol als Frank Underwood in de Netflix-serie House of Cards. Daar werd hij, na de beschuldigingen in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag, de deur gewezen.

De populaire serie gaat wel verder, maar dan wel zonder hoofdrolspeler Kevin Spacey. Robin Wright, die in de reeks de echtgenote van Kevin Spacey speelt, zal vanaf nu de hoofdrol voor haar rekening nemen. Het zesde en laatste seizoen van de reeks zal eind dit jaar verschijnen op Netflix.

Meer
Lees meer...