Eerste rol voor Kevin Spacey sinds klachten aanranding

Acteur Kevin Spacey heeft zijn eerste rol beet sinds hij in 2017 werd beschuldigd voor aanranding door twintig jonge mannen. Hij zal meespelen in de Italiaanse film L’uomo Che Disegno Dio.

Zo’n vier jaar geleden begonnen de beschuldigingen aan het adres van Kevin Spacey. Hij verliet House of Cards op Netflix en speelde zijn laatste rol in de film Billionaire Boys Club (die in het openingsweekend maar 600 euro omzet ophaalde). Nu zal hij opnieuw een rol opnemen in een film. L’uomo Che Disegno Dio of De man die God tekende is van regisseur Franco Nero en zal ook diens vrouw Vanessa Redgrave in een hoofdrol hebben.

“Een groot acteur”

“Ik ben heel erg blij dat Kevin akkoord ging om in mijn film te spelen”, zei Nero aan ABC News. “Ik bekijk hem als een groot acteur en kan niet wachten om aan de film te beginnen.” Spacey gaf geen commentaar aan ABC News. De film zal volledig in Italië gefilmd worden.

Meerdere klachten

Spacey verliet House of Cards in 2017 nadat minstens 20 jonge mannen klacht indienden tegen hem na vermoedelijk seksueel wangedrag. Dat zou gebeurd zijn in Londen tussen 1995 en 2013. Onderzoekers hebben ondertussen nog niet laten weten of ze Spacey effectief zullen vervolgen voor de klachten. In 2018 werd er een klacht ingediend door een vermoedelijk incident met een tiener in de Amerikaanse staat Massachusetts tijdens de zomer in 2016. Spacey zei dat hij onschuldig was en later werd de klacht weer ingetrokken. Vorig jaar diende een anonieme man een klacht in voor seksuele mishandeling in 1980, toen het vermoedelijke slachtoffer 14 was. Eerder deze maand werd door de rechtbank beslist dat de indiener niet anoniem kan blijven doorgaan.

House of Cards staat bij de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...