‘House of Cards’ toont in teaser wat er met Kevin Spacey’s personage zal gebeuren

‘House of Cards’ toont in teaser wat er met Kevin Spacey’s personage zal gebeuren

Binnenkort dropt het laatste seizoen van ‘House of Cards’ en nu al verrast de reeks. In een eerste teaser krijgen we meteen antwoord op die ene vraag: wat gaat er met Kevin Spacey gebeuren? Wel, de beelden spreken voor zich: Frank Underwood is er niet meer.

De finale van het vorige seizoen van House of Cards liet iedereen achter met een cliffhanger, maar het echte leven haalde Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, al snel in. Op het moment dat Donald Trump Amerika bij het kruis greep, kwamen ook beschuldigingen over de Oscarwinnaar naar boven. Ook het fictieve Witte Huis van House Of Cards kreeg donkere donderwolken boven zich.

Waarom mocht Kevin Spacey niet meer in House of Cards meespelen?

Kevin Spacey zou zich twintig jaar terug namelijk vergrepen hebben aan een minderjarige acteur. Spacey greep het moment aan om zich te outen als homo, maar dat viel in bijzonder slechte aarde: hij werd uit House of Cards geschrapt, moest zich ook als producer terugtrekken en werd persona non grata in Hollywood.

Eén probleempje: hoewel Frank Underwood in de serie net in diskrediet was gebracht, kon de acteur niet zomaar uit de reeks geschreven worden. Claire Underwood (gespeeld door Robin Wright) had het dan wel van haar film-man overgenomen als president, kan je een reeks over Frank Underwood schrijven zonder Frank Underwood? Netflix heeft intussen het antwoord vrijgegeven in de eerste teaser van House of Cards. Opgelet: spoilers!

Wat gebeurt er met Frank Underwood in House of Cards? Kijk hier!

House of Cards is dé serie die Netflix maakte tot het wereldwijde fenomeen dat het nu is. De reeks over de fictieve Frank Underwood, een medogenloze politicus die het tot president schopt, werd door zo’n tien procent van het Amerikaanse publiek volledig bekeken. In de reeks is Frank Underwood, gespeeld door Spacey, tot alles in staat. Maar ook zijn vrouw, Claire Underwood heeft ambities. De twee proberen hun (letterlijke) lijken in de kast te houden, terwijl ze naar het ultieme einddoel streven: het Witte Huis.

Underwood v. Underwood

Het vijfde seizoen van House of Cards zette de Underwoods allebei in het Witte Huis, waar een interne machtsstrijd ontstond. Op het einde van dat seizoen zat niet Frank, maar Claire in the oval office. Na dat seizoen barstte het schandaal rond Spacey los.

Netflix besloot de samenwerking met Spacey abrupt stop te zetten, (dat kostte de streamingdienst een slordige 32 miljoen euro) maar na enkele weken werd duidelijk dat de reeks wél verderging zonder de acteur. Nu is ook bekend hoe dat verhaaltechnisch opgelost wordt. Dat Frank Underwood het verraad naar zijn vrouw moet bekopen met zijn dood, is een extreme oplossing, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Claire Underwood een spoor van bloed achter zich laat. Daar alludeerden de eerdere tweets van de House Of Cards-account ook al op.

Tja, we hadden het moeten zien aankomen? Move over, Frank, de nieuwe Underwood heeft de macht gegrepen.

Nog eens naar House of Cards kijken? Dat kan hier! Vanaf 6 november 2018 vind je het hele nieuwe seizoen van House of Cards op Netflix. In dit artikel staat alles wat we al weten over de nieuwe personages in het volgende seizoen!

Kijk nog eens naar de trailer!

Gesponsorde artikelen