‘Black Mirror’ seizoen 6 maakt groot deel indrukwekkende cast bekend

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het zesde seizoen van Black Mirror. Daarin zullen we opnieuw heel wat nieuwe acteurs te zien krijgen. De eerste daarvan zijn nu gelost en er zijn opnieuw enkele grote namen bij.

De populaire Netflixreeks Black Mirror komt terug voor een zesde seizoen. In mei liet Netflix nog weten dat ze bezig waren met de casting. Die is nu afgerond voor de eerste drie afleveringen.

Seizoen 6

Er is nog niet veel geweten over het zesde seizoen van Black Mirror, maar we weten wel al dat het zal gaan om een langer seizoen dan het vijfde. Dat vijfde seizoen, dat in 2019 verscheen, telde namelijk amper drie afleveringen. Daarnaast zou het zesde seizoen ook “cinematografischer” zijn dan z’n voorgangers en zou elke aflevering behandeld worden als een film. Black Mirror bestaat uit losstaande afleveringen waarbij elke aflevering een eigen verhaal vertelt. Maar in sommige gevallen was er al een overlapping tussen de verschillende verhalen. 

De lange pauze tussen het vijfde en het zesde seizoen heeft te maken met het coronavirus, maar misschien niet op de manier waarop je zou verwachten. In 2020 liet Black Mirror-bedenker Charlie Brooker namelijk nog weten dat de wereld te somber was om het zesde seizoen uit te brengen. “Momenteel denk ik niet dat mensen staan te springen om verhalen te zien over samenlevingen die uit elkaar vallen. Dus ben ik op dit moment niet aan afleveringen van Black Mirror aan het werken. Ik probeer opnieuw te werken aan mijn komische skills, dus schrijf ik scripts die me zelf aan het lachen brengen.”

Indrukwekkende cast

Maar nu is Brooker dus wel bezig met het zesde seizoen. Daarbij zijn nu de eerste acteurs bekend die we te zien zullen krijgen. Het gaat om de acteurs die een rol kregen in de eerste drie afleveringen van seizoen 6. De namen die bevestigd zijn voor die afleveringen zijn Zazie Beetz (Atlanta, Deadpool 2, Joker), Paapa Essiedu (Murder on the Orient Express, I May Destroy You), Josh Hartnett (Pearl Harbour, Penny Dreadful), Kate Mara (House of Cards, Pose), Danny Ramirez (The Gifted, On My Block), Clara Rugaard (I Am Mother), Auden Thornton (This Is Us), Anjana Vasan (Killing Eve) en Aaron Paul (Breaking Bad, Westworld).

Dat die laatste twee te zien zullen zijn in het zesde seizoen van Black Mirror is opvallend. Aaron Paul sprak namelijk al de stem in van Gamer691 in de aflevering ‘USS Callister’ uit het vierde seizoen van Black Mirror. Ook Anjana Vasan kreeg al een rol in de reeks. Zij speelde een bijrol in de aflevering ‘Nosedive’ uit het derde seizoen. Het is nog niet geweten of zij die rol opnieuw zullen spelen of een gloednieuwe rol krijgen.

Het is niet nieuw dat Black Mirror grote namen weet te strikken. Zo zagen we in de vorige seizoenen al onder andere Yahya Abdul-Mateen IIJodie WhittakerDaniel KaluuyaBryce Dallas HowardAndrew Scott en Miley Cyrus aan het werk.

Black Mirror is te vinden in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...