‘Black Mirror’ seizoen 6 verschijnt binnen twee weken al op Netflix: Bekijk de trailer hier

Het zesde seizoen van Black Mirror komt er bijna aan. Vorige maand maakte Netflix bekend dat de populaire reeks zijn comeback zou maken in juni en vandaag weten we ook precies wanneer. Vanaf donderdag 15 juni zijn de vijf nieuwe afleveringen te bekijken op de streamingdienst.

De dystopische reeks Black Mirror keert volgende maand terug voor een zesde seizoen. Het vijfde seizoen dateert al van 2019, vier jaar geleden. In de afgelopen jaren kwam er geen nieuw seizoen van de reeks aangezien maker Charlie Brooker vond dat de echte wereld al somber genoeg was. Maar nu is het dus wel tijd voor een zesde seizoen. Dat nieuwe seizoen verschijnt op donderdag 15 juni en na een eerste teaser deelde Netflix nu ook de officiële trailer.

Black Mirror

Nadat Black Mirror tijdens de coronaperiode dus stilstond, is het nu volledig terug. De serie is een reeks van losstaande afleveringen waarbij het telkens draait om technologie en hoe die (vaak negatief) levens kan beïnvloeden. Het nieuwe zesde seizoen telt vijf afleveringen, dat zijn er alvast meer dan vorig seizoen.

In dat seizoen krijgen we onder andere Zazie Beetz (AtlantaDeadpool 2Joker), Paapa Essiedu (Murder on the Orient ExpressI May Destroy You), Josh Hartnett (Pearl HarbourPenny Dreadful), Kate Mara (House of CardsPose), Danny Ramirez (The GiftedOn My Block), Clara Rugaard (I Am Mother), Auden Thornton (This Is Us), Anjana Vasan (Killing Eve), Aaron Paul (Breaking BadWestworld) en Salma Hayek Pinault (Eternals, Hitman’s Wife) te zien.

Eerste trailer

Eerder gaf Netflix al de titels van de nieuwe vijf afleveringen vrij, maar in de trailer krijgen we daar nu ook meer van te zien. Die trailer begint met een vrouw (Annie Murphy) die verbijsterd naar de televisie staart wanneer ze ontdekt dat een wereldwijd streamingplatform – dat verdacht veel op Netflix lijkt – een dramaserie lanceert die gebaseerd is op haar leven. Dat verhaal zullen we te zien krijgen in de allereerste aflevering.

Daarnaast komen er ook nog vier andere “werelden” aan bod. Zo trekt de tweede aflevering naar Schotland, waar een jong duo een spannend lokaal mysterie wil oplossen en krijgen we in de derde aflevering acteur Aaron Paul te zien op een bizarre hightechmissie. De vierde aflevering draait dan weer rond een paparazzo die een gevluchte influencer achtervolgt voor een groot “moneyshot” en de laatste neemt de kijker mee naar het jaar 1979. Daar krijgt een verkoopassistent te horen dat ze vreselijke dingen moet doen om een ramp te voorkomen.

Bekijk de volledige trailer hier:

Black Mirror seizoen 6 verschijnt op 15 juni op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...