Brazilië organiseert WK voetbal voor vrouwen in 2027, België blijft met lege handen achter

Brazilië organiseert het WK voetbal voor vrouwen in 2027 en neemt het toernooi op die manier af van Nederland, België en Duitsland. Die laatste drie landen dienden eerder een gezamenlijk bod in en hoopten door de korte afstanden tussen stadions te scoren. FIFA koos uiteindelijk voor het eerste WK voor vrouwen in Zuid-Amerika.

Een groot toernooi in het mannenvoetbal zit er in België niet meteen aan te komen. Toch bestond de kans dat er een wereldkampioenschap voetbal ging plaatsvinden in ons land. Samen met Nederland en Duitsland stuurde ons land namelijk officieel een kandidatuur in voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2027.

Naast “BNG” lieten ook Brazilië en VS & Mexico weten dat ze het WK wilden organiseren. Enkele weken geleden lieten VS en Mexico weten zich terug te trekken, waardoor het uiteindelijk nog tussen twee organisatoren ging. Vandaag besloot FIFA dat Brazilië het toernooi mag organiseren.

WK in Brazilië

Vandaag hield de FIFA een meeting in Bangkok om te stemmen over wie er mag organiseren. Tijdens die stemming won Brazilië met 119 stemmen tegenover 78 stemmen voor België, Nederland en Duitsland. De overwinning van Brazilië was dus meteen duidelijk.

“Gefeliciteerd aan Brazilië”, klonk het bij Gianni Infantino, de baas van FIFA. “We gaan de best mogelijke wereldbeker hebben.” Ook de Braziliaanse delegatie is blij met de kans. “Je kan er zeker van zijn dat we ons uiterste best gaan doen om er een groot feest van te maken.”

Bij de Belgische delegatie is de teleurstelling enorm. Het feit dat de wereldbeker doorgaat in Brazilië, wil ook meteen zeggen dat België zich dus zelf nog zal moeten kwalificeren voor het toernooi. Dat was in de vorige wereldbeker in Australië en Nieuw-Zeeland niet het geval. Of de drie landen samen over enkele jaren een nieuw bod zullen indienen, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...