Komt WK voetbal voor vrouwen in 2027 naar België? VS en Mexico trekken kandidatuur in

De kans dat er in ons land een WK voetbal wordt georganiseerd, wordt steeds groter. Enkele maanden geleden maakten België, Nederland en Duitsland bekend dat ze samen het WK voetbal voor vrouwen willen organiseren in 2027. Een van de andere drie kandidaten heeft nu zijn kandidatuur ingetrokken.

Een groot toernooi in het mannenvoetbal zit er in België niet meteen aan te komen. Toch bestaat de kans dat er binnenkort een wereldkampioenschap plaatsvindt in ons land. Het gaat om het WK voetbal voor vrouwen in 2027. Samen met Nederland en Duitsland heeft België namelijk officieel een kandidatuur ingestuurd.

Naast “BNG” lieten ook Brazilië en VS & Mexico weten dat ze het WK wilden organiseren. Maar die laatste hebben nu hun kandidatuur ingetrokken. De kans op een groot toernooi in België groeit daarmee dus enorm.

WK 2027

Samen met Nederland en Duitsland heeft ons land enkele maanden geleden zijn kandidatuur voor het wereldkampioenschap in 2027 ingestuurd. In een algemeen statement lieten de federaties weten dat ze “in lijn staan met wat de FIFA van een gastland verwacht”. Daarbij beloven de landen ook vlotte transportverbindingen tussen de verschillende gaststeden.

Als de drie landen samen het WK mogen organiseren, zullen er in België wedstrijden worden gespeeld in de Planet Group Arena in Gent, het Lotto Park in Anderlecht en de Cegeka Arena in Genk. Ook in Charleroi zou er nog een nieuw stadion gebouwd kunnen worden. In Nederland zijn de Kuip in Rotterdam en de Johan Cruijff Arena in Amsterdam grote kanshebbers. Duitsland overtuigt dan weer met de stadions van Borussia Dortmund en Schalke 04.

Kansen groter

De kandidatuur van België, Nederland en Duitsland stond tot gisteren tegenover twee andere kandidaturen. Dat is er nu nog maar eentje. De Verenigde Staten en Mexico hebben namelijk laten weten dat ze niet langer meedoen. Dat komt omdat de landen samen met Canada ook al een WK voor mannen organiseren in 2026.

Daardoor staat enkel Brazilië nog tegenover de Europese landen. Het land organiseerde nog nooit een WK voor vrouwen, terwijl Duitsland dat in 2011 wel al eens deed. Waar het WK uiteindelijk gespeeld zal worden, wordt op 17 mei in Bangkok bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...