WK voetbal voor vrouwen: Fan maakt volledige grafiek van huidige en eerdere relaties tussen speelsters (en die is enorm)

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland is sinds 20 juli druk aan de gang. Ondertussen zijn er al heel wat wedstrijden in de groepsfase afgerond en weten we in elke groepen zelfs al wie er doorstoot naar de volgende ronde. En hoewel er op het veld al sprake was van enkele opvallende momenten, was dat ook naast het veld soms het geval.

Op de eerste dag van het WK voetbal voor vrouwen gingen er al meteen enkele beelden viraal. Het gaat daarbij om beelden uit de wedstrijd Australië-Ierland. Bij aanvang was er zo een speelster die weigerde een speelster van het andere team een hand te geven én was er ook een foto van een afkeurende blik die viraal ging.

Dat bleek om een persoonlijke vete te gaan tussen de Ierse speelsters Ruasha Littlejohn en Katie McCabe. Die twee hadden namelijk ooit een relatie, maar zijn een tijdje geleden uit elkaar gegaan. Ondertussen gaan er geruchten de ronde dat McCabe een relatie zou hebben met speelster Caitlin Foord van Australië. Om die reden zou Littlejohn Foord geen hand hebben gegeven bij de begroeting.

Web aan relaties

Het is dus duidelijk dat de drama op het wereldkampioenschap niet alleen met voetbal heeft te maken. Naast die bekende vete van eerder op dit toernooi, zijn er ook bij andere teams heel wat speelsters die een geschiedenis met elkaar hebben. Om dat mooi in kaart te brengen, heeft een fan een volledige grafiek gemaakt van alle speelsters die op een of andere manier aan elkaar zijn gelinkt.

Die grafiek wordt The Woso Chart genoemd en gaat ondertussen viraal bij fans van het vrouwenvoetbal. Op het eerste zicht lijkt die op een soort paardenbloem, maar hoe meer je inzoomt, hoe duidelijker het wordt. Elke kleine stip is een speelster en elke lijn geeft een relatie met een andere speelster weer.

Rood, paars, groen en blauw

Op de Woso Chart betekent een rode lijn dat de twee speelsters exen zijn van elkaar, een groene lijn betekent dat de twee op dit moment een koppel vormen, een paarse lijn verwijst naar huidige of eerdere roddels rond een relatie en een blauwe lijn betekent dat de twee getrouwd zijn.

Daarnaast kan je de verschillende speelsters ook door de grafiek bewegen, waarna het volledige web rond die bepaalde speelster zal volgen. Daarbij valt vooral de Zwitsers speelster Ana Maria Crnogorcevic (FC Barcelona) op. Zij heeft op de grafiek maar liefst vier exen en één rumor. Maar die hebben op hun beurt ook weer verschillende relatielinks in de voetbalwereld, waardoor alles aan Crnogorcevic gelinkt lijkt te zijn.

In de grafiek worden alle speelsters met elkaar gelinkt door huidige of afgelopen relaties. (Bron: The Woso Chart)

Bekijk de volledige Woso Chart hier.

Meer
Lees meer...