Gemene blikken en geweigerde handshakes op het WK voetbal voor vrouwen: Dit is wat er speelt

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland is sinds 20 juli druk aan de gang. Ondertussen zijn er al heel wat wedstrijden in de groepsfase afgerond en daarbij was er af en toe sprake van een opvallend moment. Dat was vooral het geval bij de wedstrijd tussen Ierland en gastland Australië. Daarbij leek het alsof verschillende speelsters liever niet samen op het veld stonden. Dit is waarom.

Op de eerste dag van het WK voetbal voor vrouwen gingen er al meteen enkele beelden viraal. Het gaat daarbij om beelden uit de wedstrijd Australië-Ierland. Bij aanvang was er zo een speelster die weigerde een speelster van het andere team een hand te geven én was er ook een foto van een afkeurende blik die viraal ging. Een voetbalfan op TikTok (@tayl0rh4rris) legde ondertussen het verhaal achter die foto’s uit.

Persoonlijke verhalen

Het voorval in de wedstrijd tussen Australië en Ierland, die uiteindelijk op 1-0 eindigde, was er eentje tussen de Ierse speelsters Ruasha Littlejohn (Aston Villa) en Katie McCabe (Arsenal). Aan het begin van de wedstrijd leek Littlejohn duidelijk niet opgezet te zijn met hoe McCabe aan het spelen was. Die mening is ook vastgelegd op camera en gaat ondertussen viraal. Maar volgens TikTokster Taylor Harris zat daar toch meer achter. De twee vormden namelijk een koppel tot ze een tijdje geleden uit elkaar gingen.

Ondertussen zou McCabe een koppel vormen met de Australische speelster Caitlin Foord (Arsenal) en dat is bij Littlejohn dus in het verkeerde keelgat geschoten. Voor de wedstrijd was er namelijk nog een moment waarop pijnlijk duidelijk werd dat de twee elkaar niet moeten. Bij de begroeting van het andere team weigerde Littlejohn om Foord een hand te geven. Of de persoonlijke problemen tussen Littlejohn en McCabe in de rest van het toernooi nog een rol zullen spelen, valt af te wachten.

@tayl0rh4rris ireland vs australia drama🤩 #womensworldcup #arsenal ♬ original sound – taylor 🙂

Het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland loopt nog tot 20 augustus.

Meer
Lees meer...