Netflix volgt Amerikaans vrouwenelftal tijdens WK voetbal

Het blijft maar sportdocumentaires regenen op Netflix. Na verschillende reeksen over onder andere tennis, golf en Formule 1, volgt nu eentje over het Amerikaanse vrouwenelftal voetbal. Die staan deze zomer op het wereldkampioenschap voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Daar zal Netflix het team dus ook gaan volgen.

Er zijn grote verwachtingen rond het Amerikaanse vrouwenelftal op het WK voetbal dat deze week begint. De tweevoudige wereldkampioen zal proberen om hun favorietenstatus waar te maken en opnieuw voor goud gaan.

Daarvoor moeten ze het in de groepsfase opnemen tegen Nederland en Portugal, maar tijdens de rest van het toernooi zouden ze aan de ‘minst moeilijke kant’ van het speelschema zitten. De hoop op nieuwe winst is dan ook groot, zeker nu Netflix heeft beslist om het elftal te volgen tijdens het belangrijke toernooi.

Women’s World Cup

De nieuwe documentaire, die nog geen naam heeft gekregen, volgt verschillende speelsters op weg naar en tijdens de wereldbeker. Daarbij horen onder andere Sofia Huerta (30, OL Reign), Lynn Williams (30, Gotham FC), Kristie Mewis (32, Gotham FC) en het jonge talent Alyssa Thompson (18, Angel City FC).

Naast de spelers die nog volop actief zijn, zal de hoofdrol zijn weggelegd voor de 38-jarige Megan Rapinoe (OL Reign). Rapinoe heeft namelijk eerder al aangekondigd dat het WK in Australië en Nieuw-Zeeland haar laatste zal zijn. De documentaire zal alle bovenstaande spelers volgen op hun weg naar misschien wel het belangrijkste toernooi uit hun leven.

Naast voetbal gaat de documentaire ook over alles waar de speelsters mee te maken krijgen. Daarin speelt ook het strijden voor LGBTQ+-rechten in de Verenigde Staten een grote rol, krijgen we de speelsters bij hun familie zien, zien we ze vechten voor gelijke salarissen voor het USWNT (het nationale vrouwenelftal) en het USMNT (het nationale mannenelftal).

Wanneer de documentaire zal verschijnen, is nog niet bekend. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...