‘Quarterback’, een sportdocumentaire over American football, binnenkort te zien op Netflix

Voor de allereerste keer werkt Netflix officieel samen met de National Football League (NFL). Ze produceren samen een nieuwe sportdocumentaire. Quarterback komt in de zomer van 2023 naar Netflix en geeft Netflix-abonnees en fans van de NFL een unieke kijk op het reguliere seizoen van 2022 en de play-offs.

Dankzij het succes van sportdocumentaires zoals Formula 1: Drive to Survive is Netflix één van de beste streamingdiensten voor sportgerelateerde content geworden. Met veel van ’s werelds meest populaire sporten in hun catalogus, was het slechts een kwestie van tijd voordat de NFL volgde.

Wat mogen we verwachten?

De NFL-serie Quarterback van Netflix wordt geproduceerd door NFL Films, Omaha Productions en 2PM Productions. De sportdocumentaire zal zich richten op de reis van drie NFL-quarterbacks in de loop van het NFL-seizoen 2022: Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs, Kirk Cousins van de Minnesota Vikings en Marcus Mariota van de Atlanta Falcons.

De NFL stond voor het eerst toe dat quarterbacks tijdens wedstrijden worden opgenomen. Naast de ongelooflijke beelden achter de schermen, zal Netflix ook de reis van de quarterbacks naast het veld volgen.

De ene na de andere sportdocumentaire

Quarterback is de nieuwste Netflix-serie dat diep in de sportwereld duikt. Het volgt onder andere de tennisserie Break Point en de onlangs gelanceerde golfserie Full Swing op.

In de toekomst staan er nog sportdocumentaires gepland. We krijgen nog een blik achter de schermen van de Tour de France 2022 en de op rugby gerichte show Six Nations.

Meer
Lees meer...