‘Break Point’, tennisdocumentaire van de makers van ‘Formula 1: Drive to Survive’, krijgt releasedatum en trailer

Terwijl Netflix heel wat series cancelt, zijn er ook heel wat nieuwe projecten in aantocht. Een daarvan is de documentairereeks Break Point, waarin de streamingdienst verschillende toptennissers volgt. De reeks is vanaf vrijdag 13 januari al te zien en zou wel eens hoge toppen kunnen scheren.

Wie graag naar sportdocumentaires kijkt, heeft er binnenkort een titel bij op zijn kijklijst. Volgende week, op 13 januari, komt Netflix namelijk met Break Point. Daarin volgt het verschillende toppers in het tennis, maar kijkt het ook bij jonge talenten die hun droom proberen waarmaken. De reeks werd gemaakt door dezelfde mensen als Formula 1: Drive to Survive, waardoor er toch heel wat van verwacht wordt. Netflix deelde nu alvast de trailer.

Break Point

Vorig jaar maakte Netflix bekend dat het ging beginnen aan een documentaire over de tenniswereld. De streamingdienst begon de opnames tijdens de Australian Open van vorig jaar. Daarna filmde het ook nog op de andere grandslamtoernooien, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Ook kleinere toernooien, zowel in het ATP als in het WTA-circuit, zullen aan bod komen.

Break Point zal niet alleen de gebeurtenissen op het veld, maar ook naast het veld volgen. Daarnaast komen er, net zoals in Drive to Survive, verschillende spelers aan bod. Zowel grote sterren als toptalent krijgen schermtijd.

Sportdocumentaires

Het grootste doel van de nieuwe serie is mensen terug warm maken voor tennis, net zoals het dat eerder ook al deed in Sunderland ‘Til I Dieover voetbalploeg Sunderland, en Formula 1: Drive to Survive, over Formule 1.

De documentaire is gemaakt door Box to Box Films, die ook bij Formula 1: Drive to Survive aan het roer staat. Die reeks werd alvast heel warm ontvangen en maakte van heel wat kijkers fervente Formule 1-fans. We zijn benieuwd of dat bij deze tennisdocumentaire ook het geval zal zijn.

Bekijk de trailer van Break Point hier:

Bekijk de lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...