‘Sunderland ‘Til I Die’ krijgt nieuw seizoen over promotie naar Championship

Goed nieuws voor de voetbalfans, want de Netflixreeks Sunderland ‘Til I Die keert binnenkort terug. Die docureeks draait rond de Engelse club Sunderland AFC. De laatste jaren waren niet makkelijk voor de club en dat was te zien in de eerste twee seizoenen van de reeks. Maar het nieuwe, derde, seizoen zal terug wat nodige blijdschap brengen. Dat seizoen zal namelijk gaan over het promotiejaar van de club.

Sportdocumentaires zijn hot en Netflix blijft er een sterke speler in. Een van de bekendste docureeksen is Formula 1: Drive to Survive over de Formule 1, maar ook Sunderland ‘Til I Die was sinds zijn eerste release in 2018 een populaire titel. Die reeks telde oorspronkelijk twee seizoenen, maar na een pauze van twee jaar komt het nu toch nog met een allerlaatste.

Sunderland AFC

De voetbalclub Sunderland AFC is nog steeds een van de bekendste clubs uit Engeland. Sunderland speelde lange tijd in de Premier League, de hoogste voetbaldivisie, maar degradeerde in het seizoen 16/17 terug naar de EFL Championship. Een jaar later werd het nog erger, want na het seizoen 17/18 eindigde de club op de 24ste plek. Daardoor zakte het nog een klasse en kwam het in League One terecht.

Daar speelde Sunderland van 2018 tot 2022. In mei 2022 eindigde het team vijfde, waarna het play-offs mocht spelen en kans maakte om een promotie. De finale van die play-offs won Sunderland tegen Wycombe Wanderers met 2-0. Dat bracht hen terug naar de Engelse tweede klasse, waar ze op dit moment op een mooie negende plek staan.

Derde seizoen

Het is het succes van 2021/2022 dat nu te zien zal zijn in het nieuwe en laatste seizoen van Sunderland ‘Til I Die op Netflix. Dat heeft Netflix vorige week bekendgemaakt. Met dit succes als afsluiter hebben de fans van de club iets moois om naar terug te kijken, nadat de eerst twee seizoenen vooral over de problemen van de club ging.

In het derde seizoen zullen de kijkers het volledige seizoen te zien krijgen. Maar is het hoogtepunt natuurlijk de promotie in het Wembley Stadium in Londen. Wanneer het seizoen precies zal verschijnen, is nog niet bekend.

(Her)bekijk de trailer van Sunderland ‘Til I Die seizoen 1 hier:

Meer
Lees meer...