Vincent Kompany trekt naar Engelse tweede klasse en wordt trainer van Burnley FC

Wat al langer in de lucht ging, is nu ook officieel. Vincent Kompany wordt komend seizoen hoofdtrainer van Burnley, dat zojuist degradeerde uit de Premier League. De Engelse ploeg maakte de komst van de Belg zelf bekend op hun sociale media.

Zo’n drie weken geleden maakte RSC Anderlecht bekend dat trainer Vincent Kompany de club in onderling overleg verliet. Daar was hij één jaar actief geweest als speler-coach en twee seizoenen als volwaardige T1. Onder de leiding van Kompany moest de club, ondanks financiële problemen en wissels aan de macht, terug aan de top raken met veel eigen jeugd en mooi voetbal.

Ontevredenheid bij bestuur

Die doelstellingen kon ‘Vince the Prince’ maar deels invullen. Hij liet Anderlecht iets beter voetballen en eindigde de voorbije twee seizoenen op een vierde en derde plaats. Dit seizoen speelde de club zelfs de bekerfinale, die het verloor van AA Gent. Toch was er geen volledige tevredenheid bij het nieuwe bestuur, waardoor een vertrek onvermijdelijk was.

Meteen werd Kompany in verband gebracht met Burnley FC. De Engelse club zou al langer interesse gehad hebben in de Belgische trainer. Enige probleem was dat Burnley afgelopen seizoen in de Premier League pas als 18de eindigde en dus degradeert naar de Championship. De vraag was dan ook of Vincent Kompany het zou zien zitten om aan de slag te gaan op dat lager niveau.

Geen OGC Nice of Borussia Mönchengladbach, wel Burnley FC

De voorbije dagen werd de 89-voudige Rode Duivel dan ook met heel wat andere clubs in verband gebracht. Zo meldde Der Kicker dat Kompany had gesproken met het bestuur van Borussia Mönchengladbach uit Duitsland. In Frankrijk was er dan weer contact met OGC Nice. Die club is dankzij de steun van de steenrijke sponsor Ineos bijzonder ambitieus.

Uiteindelijk werd het toch Burnley FC. De Engelse club stelde Vincent Kompany voor met een filmpje dat hun lange geschiedenis – sinds 1882 – toont. “Een nieuw tijdperk”, valt erboven te lezen. Wie Kompany zal vervoegen in zijn technische staf is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Zo stelt Burnley FC Kompany voor:

Meer
Lees meer...