Here we go again: Netflix cancelt ‘1899’ na één seizoen

Slecht nieuws voor de fans van de nieuwe Netflixserie 1899, want de serie zal niet meer terugkeren. Vandaag maakte Netflix namelijk bekend dat het de reeks officieel heeft gecanceld na slechts één seizoen. Dat komt voor veel fans als een verrassing, want 1899 leek een groot succes.

Het is weer zover. Netflix heeft weer een populaire serie gecanceld. Vorig jaar liet de streamingdienst al weten dat series als First Kill, Fate: The Winx Saga, The Midnight Club en Space Force niet meer zullen terugkeren, en nu volgt dus ook 1899. De reeks was nochtans een succes en had een groot fandom opgebouwd. Of er een specifieke reden is voor het annuleren van de show, is niet duidelijk.

1899

1899 vertelt het verhaal van een stoomschip dat met migranten van Europa naar Amerika vaart. De passagiers, een bonte verzameling van mensen met verschillende achtergronden, zijn enkel verenigd door hun hoop en dromen voor een toekomst in het buitenland aan het begin van de nieuwe eeuw.

De serie werd gemaakt door het Duitse koppel Jantje Friese en Baran bo Odar, dat eerder ook al Dark maakte voor de streamingdienst. Die reeks groeide uit tot een groot succes door zijn originele aanpak en mysterieus scenario en kreeg uiteindelijk drie seizoenen. Er werd dus verwacht dat ook 1899 dezelfde successen zou kennen met misschien wel evenveel seizoenen. Maar dat zal dus niet het geval zijn.

Gecanceld

De reeks is een van de vele projecten die geen nieuwe kans krijgen van Netflix. Dat maakte showrunner Baran bo Odar zelf bekend via een statement op Instagram. “Het is met pijn in het hart dat we jullie moeten vertellen dat 1899 niet opnieuw wordt opgepikt. We hadden graag ons avontuur afgesloten met een tweede en derde seizoen net als bij Dark. Maar soms gaan de dingen niet als gepland. We willen jullie allemaal bedanken voor dit fantastische avontuur. We houden van jullie”, stond er te lezen.

Bekijk de post hier:

Meer
Lees meer...