Netflix kiest opnieuw voor vernieuwing: ‘The Midnight Club’ na één seizoen afgevoerd

Slecht nieuws voor de fans van de Netflixserie The Midnight Club, want de serie zal niet meer terugkeren. Dat nieuws maakte de streamingdienst vandaag bekend. Of de reeks zal worden opgepikt door een ander streamingplatform is niet bekend, al is die kans er door een nieuw contract van maker Mike Flanagan wel.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de gecancelde projecten van Netflix. Eerder dit jaar maakte de streamingdienst al bekend dat er geen nieuw seizoen van First Kill zou komen en ook Fate: The Winx Saga werd officieel stopgezet. Nu volgt ook The Midnight Club, dat nog maar sinds oktober op Netflix te zien was.

The Midnight Club

De reeks vertelt het verhaal van een groep terminaal zieke kinderen die samenwonen in een mysterieus landhuis. Rond middernacht komen de tieners samen om horrorverhalen te vertellen en geesten op te roepen. Ze dopen zich dan ook tot de Midnight Club. Maar al snel wordt het wat serieuzer en maken ze een afspraak: wie als eerste sterft, zal proberen om in contact te komen met de leden die nog leven.

The Midnight Club kwam van Mike Flanegan, die eerder ook al The Haunting Of Hill House en Midnight Mass maakte. De nieuwe horrorreeks overtuigde meteen en was een tijdje niet meer uit de top 10 op Netflix weg te denken.

Toekomst?

Een vervolg leek voor de fans dus een logische keuze, maar toch moet Netflix die fans nu teleurstellen. De streamingdienst maakte namelijk bekend dat het niet meer zal verdergaan met de reeks. Op die manier blijft de teller op tien afleveringen staan.

Een van de redenen voor die keuze is zonder twijfel ook het nieuwe contract dat producer Flanegan heeft getekend bij Amazon Studios. Daardoor bestaat de kans dat ook The Midnight Club gewoon een transfer zal maken van Netflix naar Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Maar daarover is nog niets bekend.

Bekijk de trailer van The Midnight Club hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...