Sportdocumentaires ‘Full Swing’ en ‘Break Point’ krijgen tweede seizoen

Het zijn goede tijden voor sportfans. Nadat Netflix vandaag de docureeks Tour de France: Unchained lanceerde, kondigde het ook aan dat zowel Full Swing als Break Point een tweede seizoen krijgen. Full Swing volgt het golfen op de voet, terwijl Break Point dan weer over tennis gaat. Wanneer de nieuwe seizoenen zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Box To Box Films is bezig aan een overwinningstocht op Netflix. Het productiehuis is nog altijd vooral bekend door de succesreeks Formula 1: Drive to Survive. Maar later kwamen ze ook nog met Full Swing over de golfwereld en Break Point over de tenniswereld. Die twee reeksen krijgen nu een tweede seizoen.

Ondertussen is er ook een reeks over de Tour de France gemaakt. In de toekomst volgt er ook nog een docureeks over het mythische rugbytoernooi Six Nations.

Golf en tennis

De eerste documentairereeks die een tweede seizoen krijgt, is Full Swing. Die neemt je mee op de PGA Tour met de top van de internationale golfwereld. En hoewel die sport op het eerste gezicht misschien niet klinkt als de meest spannende, is het een wereld met heel wat intriges en drama. Iedere aflevering ligt de focus op één of meerdere golfers en hun achtergrond, hun problemen en/of successen.

Dat is ook het geval in Break Point, al gaat het daar natuurlijk over tennis. In Break Point volgt de reeks enkele veelbelovende talenten tijdens de belangrijkste toernooien van het jaar. Daarbij horen ook Grand Slams zoals Roland Garros en Wimbledon.

Tweede seizoen

Beide docureeksen zullen, ondanks relatief lage scores van het publiek, nu een tweede seizoen krijgen. De productie van die nieuwe afleveringen is ondertussen al in volle gang, aangezien zowel de golf- en tennisseizoenen voor de deur staan. Of we in de nieuwe afleveringen ook dezelfde atleten zullen te zien krijgen, is nog niet bekend.

Liever fictie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...