‘Break Point’: Docureeks over tennis van makers van ‘Formula 1: Drive to Survive’ staat nu op Netflix

Netflix heeft zojuist het eerste deel van zijn nieuwe sportdocumentaire Break Point gelost. Die reeks is van de hand van de makers van Formule 1: Drive to Survive. Deze keer is de tenniswereld en alles wat daarbij hoort echter het onderwerp.

Goed nieuws voor sportliefhebbers, want Netflix komt de komende tijd met heel wat nieuwe sportdocumentaires. De streamingdienst wist de makers van de enorm succesvolle reeks Formule 1: Drive to Survive namelijk te strikken voor een aantal nieuwe projecten. Zo kan je vanaf woensdag 15 februari kijken naar Full Swing, een docureeks over de golfwereld. Later dit jaar volgt ook nog een docureeks over de Ronde van Frankrijk 2022 en volgend jaar komt Netflix met een reeks over het mythische rugbytoernooi Six Nations.

Maar eerst is er dus Break Point. Vorig jaar maakte Netflix bekend dat het ging beginnen aan een documentaire over de tenniswereld. De streamingdienst begon de opnames tijdens de Australian Open van vorig jaar. Daarna filmde het ook nog op de andere grandslamtoernooien, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Ook kleinere toernooien, zowel in het ATP als in het WTA-circuit, zullen aan bod komen.

Australian Open, Indian Wells, Roland Garros

Het eerste deel van het eerste seizoen daarvan kan je vanaf vandaag, vrijdag 13 januari, bekijken op Netflix. Het gaat om vijf afleveringen. Break Point begint met een aflevering over de Australische bad boy Nick Kyrgios en zijn prestaties tijdens de Australian Open. In de tweede aflevering blijven we op het grandslamtoernooi in Melbourne. Er wordt namelijk gekeken wie – zoals bijvoorbeeld de Italiaan Matteo Berrettini – kan profiteren van de afwezigheid van topfavoriet Novak Djokovic. Die laatste mocht een jaar geleden Australië namelijk niet binnen omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

In de derde aflevering trekken we naar het Amerikaanse toptoernooi Indian Wells. Daar probeert thuisspeler Taylor Fritz te stunten, al zal hij daarvoor wel voorbij levende legende Rafael Nadal moeten. De vierde aflevering focust op enkele minder bekende vrouwelijke tennissters, namelijk de Spaanse Paulo Badosa en de Tunesische Ons Jabeur.

Deel 1 van Break Point eindigt op Roland Garros. Tijdens het Franse grandslamtoernooi proberen met de Canadees Félix Auger-Aliassime en de Noor Casper Ruud twee toptalenten gravelkoning Rafael Nadal te onttronen.

Bekijk hier nog een ultieme trailer van Break Point:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...