‘Tour de France: Unchained’ vanaf nu te zien op Netflix

Vanaf vandaag, 8 juni, kunnen wielerfans hun hart ophalen op Netflix. De nieuwe documentairereeks Tour de France: Unchained is namelijk verschenen. In die docu worden de liefhebbers meegenomen tijdens de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar: de Tour de France.

De makers van de succesvolle documentairereeks Formula 1: Drive To Survive zijn terug met een nieuw project. Vanaf vandaag is Tour de France: Unchained te zien, een achtdelige docureeks over de Tour de France. Die reeks focust op veel meer dan wat er op de televisie te zien is en gaat ook tot in de marge op zoek naar interessante verhalen. Denk daarbij aan ploegleiders, fans, entourage, enzovoort.

Tour de France: Unchained gemaakt door Box To Box Films. Zij maakten al furore als makers van de populaire docureeks Formula 1: Drive to Survive. Later maakten ze ook nog Break Point over de tenniswereld en Full Swing over golf. In de toekomst volgt er ook nog een docureeks over het mythische rugbytoernooi Six Nations.

Acht teams, één doel

In Tour de France: Unchained wordt de kijker meegenomen achter de schermen van de meest prestigieuze wielerrace ter wereld. Van renners tot ploegleiders, elk personage wordt gevolgd om de vele belangen en strategieën te begrijpen die schuilgaan achter deze iconische wedstrijd die wordt uitgezonden in maar liefst 190 landen. 

De teams van AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl onthullen hun voorbereidingen, hun tactieken en hun emotionele reis naar de finish in Parijs.

In de documentaire krijgt de spannende strijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard natuurlijk heel wat aandacht, maar gaan de verhalen veel verder dan dat. Ook de Belgen krijgen een prominente rol in de serie. Zo zien we onder andere Yves Lampaert, Wout van Aert én Patrick Lefevre de revue passeren.

Bekijk de trailer hier:

Bekijk hier onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...