Wout van Aert breekt contract open en blijft twee seizoenen langer bij Jumbo-Visma

Wout van Aert rijdt minstens tot 2026 bij de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma. De Belg, die vorige week 28 jaar werd, had nog een lopend contract, maar ziet dat nu opengebroken en verlengd worden.

Dat Wout van Aert en Jumbo-Visma een gouden huwelijk is, is een understatement. Sinds de Belg op 1 maart 2019 een veelbesproken overstap maakte naar de Nederlandse formatie is zijn wegcarrière alleen maar in stijgende lijn gegaan. In de 2,5 jaar dat Van Aert voor Jumbo-Visma rijdt, won hij onder andere Milaan-Sanremo, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, Omloop Het Nieuwsblad, Amstel Gold Race, E3 Classic, het BK, 9 Tourritten en de groene trui. Daarnaast behaalde hij ook nog tal van ‘kleinere’ zeges en stapelde hij de ereplaatsen in topwedstrijden op.

Het is dan ook niet onlogisch dat beide partijen verder willen met elkaar. Hoewel Wout van Aert nog een contract heeft tot 2024 raakte begin september al bekend dat hij gesprekken voerde met Jumbo-Visma om die lopende verbintenis open te breken en te verlengen.

Far from done

Amper drie weken later blijkt die nieuwe deal al rond te zijn. Dat maakten zowel Wout van Aert zelf als zijn ploeg bekend op sociale media. Jumbo-Visma deed dat met een video die de naam “Far from done” kreeg. In de video zien we een overzicht van de vele overwinningen van Wout van Aert voor de ploeg voorzien van een voice-over.

“Soms mogen momenten eeuwig duren. Die majestueuze sprint op de Champs-Élysées, de Koninginnenrit over de Ventoux, dat eindschot in Sanremo … Een filmrol vol overwinningen, die al onvoorstelbaar lang is. Prestaties geboren uit dromen, ambitie en lef, waargemaakt door keihard te werken aan de kleinste details. Iedere tegenslag counter je met een ongekende veerkracht. In het zadel geholpen door een team dat voor jou door het vuur gaat. Teamgenoten waarvoor ook jij je longen uit het lijf rijdt en die jij uitdaagt. Een leider in woord en daad, want er is zoveel meer samen te winnen. Wij zijn nog lang niet klaar. Het liefst fietsen we samen door tot in de eeuwigheid”, valt tijdens de video te horen.

“Thuis gevonden bij Jumbo-Visma”

“Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten, verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden. Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al vier jaar in slagen constant beter te worden”, zegt Van Aert over zijn contractverlenging op de website van Jumbo-Visma.

“Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen. Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben. Bij Jumbo-Visma ben ik op mijn best voorbereid en heb ik de sterkste ploegmaats rond mij. Ik heb al veel plezier gehaald uit mijn eigen successen en uit het teamsucces. Het is gewoon mooi om daar deel van uit te maken. Het is voor mij het perfecte plaatje. Ik ben blij dat ik mijn thuis hier gevonden heb”, besluit hij.

Loonsverhoging?

Dat Jumbo-Visma het nog lopende contract van Wout van Aert open heeft gebroken, wil meer dan waarschijnlijk zeggen dat de Belg de komende jaren ook mag rekenen op een hoger loon. Met een geschat jaarloon van 2,2 miljoen euro behoorde Van Aert nu al tot de topverdieners in het peloton. Over exacte bedragen in zijn nieuwe contract is echter nog niets bekend.

Meer
Lees meer...