‘Tour de France: Unchained’: Netflixdocumentaire krijgt eerste trailer

Netflix komt volgende week met een nieuwe sportdocumentaire, deze keer rond de Ronde van Frankrijk 2022. Tour de France: Unchained is een achtdelige docureeks van de makers van het vaak geprezen Formula 1: Drive to Survive en is vanaf 8 juni te streamen.

De Ronde van Frankrijk 2023 staat voor de deur, maar toch is het nog even tijd om terug te blikken op de editie van 2022. Dat kan nu met de nieuwe Netflixdocu Tour de France: Unchained. Daarin zal je niet alleen de spannende strijd om het geel tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard kunnen zien, maar ook – en misschien wel vooral – de vele kleine verhalen in de marge.

Netflix kon voor deze documentairereeks rekenen op de medewerking van acht van de deelnemende teams: AG2R Citroën Team, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl. Van hen komen zowel renners als ploegleiders aan bod. Daarnaast wordt alles uiteraard ondersteund met wedstrijdbeelden en exclusief videomateriaal achter de schermen.

Sportdocu’s

Tour de France: Unchained gemaakt door Box To Box Films. Zij maakten al furore als makers van de populaire docureeks Formula 1: Drive to Survive. Later maakten ze ook nog Break Point over de tenniswereld en Full Swing over golf. In de toekomst volgt er ook nog een docureeks over het mythische rugbytoernooi Six Nations.

Bekijk hier de trailer van Tour de France: Unchained:

Tour de France: Unchained is vanaf donderdag 8 juni te streamen op Netflix.
Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...