Netflix onthult eerste beelden ‘Tour de France: Unchained’

Vanaf 8 juni kunnen wielerfans hun hart ophalen op Netflix. Dan verschijnt de nieuwe documentairereeks Tour de France: Unchained. In die docu worden de liefhebbers meegenomen tijdens de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar: de Tour de France.

Netflix heeft zonet de releasedatum en de eerste teaser van de nieuwe docureeks Tour de France: Unchained gedropt. Daarin volgt de streamingdienst verschillende wielerploegen tijdens de belangrijke en wereldberoemde wedstrijd. In de eerste teaser is onder andere Wout van Aert al te zien in de gele trui.

Tour de France: Unchained

In Tour de France: Unchained wordt de kijker meegenomen achter de schermen van de meest prestigieuze wielerrace ter wereld. Van renners tot ploegleiders, elk personage wordt gevolgd om de vele belangen en strategieën te begrijpen die schuilgaan achter deze iconische wedstrijd die wordt uitgezonden in maar liefst 190 landen. 

De teams van AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl onthullen hun voorbereidingen, hun tactieken en hun emotionele reis naar de finish in Parijs.

Sportdocu’s

De documentaire werd gefilmd tijdens de Tour de France van 2022 en werd gemaakt door Box To Box Films. Zij maakten al furore als makers van de populaire docureeks Formula 1: Drive to Survive en kwamen eerder dit jaar ook met Break Point over de tenniswereld en Full Swing over golf. In de toekomst werken ze ook aan een reeks over het mythische rugbytoernooi Six Nations.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...