Breaking Bad is dus nu echt gebeurd, en nog in New Mexico ook

De realiteit wint het wel eens van de fictie en in dit geval gaat het toch zeker om een gelijkspel: in New Mexico staat momenteel een scheikundeleraar voor de rechter omdat hij de drug methamfetamine heeft geproduceerd voor het verdienen van extra geld. Breaking Bad dus, in het echt.

Hij heet niet Walter White aka Heisenberg maar wel John Gose, de scheikundeleraar die terecht staat. Er hangt hem een celstraf van ruim 20 jaar boven het hoofd.

Gose, 56 jaar oud – de “echte” Walter White was 50 in de reeks – gaf les aan de Oñate High School in Las Cruces, New Mexico. Hij liep eind oktober vorig jaar tegen de lamp. Hij werd toen gearresteerd omdat bij een verkeerscontrole bleek dat hij in zijn auto spullen had liggen voor het maken van crystal meth.

Gose had een koelbox met glaswerk, rubberen buizen en chemicaliën bij zich, die hij gebruikte voor het maken van de drug.

Gose had genoeg bij zich voor het vervaardigen van een halve kilo drugs, goed voor zo’n 41.000 euro. Ook vond de politie bij een huiszoeking spullen waarmee hij de drug kon produceren.

Hij bekende dat hij methamfetamine produceerde “voor het verdienen van extra geld”.

Breaking Bad

Het verhaal lijkt dus erg veel op dat van Breaking Bad, dat ook in New Mexico plaatsvond. Voor wie de reeks nog niet heeft gezien (dat wordt hoog tijd want ze is fantastisch), die gaat hier over:

Walter White is in 2008 een overgekwalificeerde scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Op het moment dat zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft immers vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven.

Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt en tevens om zijn eigen behandelingen te betalen, besluit Walter drugs te gaan fabriceren.

Met de hulp van Jesse Pinkman, een van school gestuurde leerling die hij nog scheikunde gegeven heeft, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.

Meer
Lees meer...