Left Right
scrollTop top

Broers en vrienden van Emiel, die vorig jaar zorgden voor het pakkendste moment van De Warmste Week, zijn terug


Broers en vrienden van Emiel, die vorig jaar zorgden voor het pakkendste moment van De Warmste Week, zijn terug

Het was zonder twijfel het pakkendste moment van De Warmste Week vorig jaar. Mac en Alfons, die het ‘stoelgeld’ vanop de begrafenis van hun broer Emiel kwamen overhandigen. Emiel was amper 3 weken eerder uit het leven gestapt. Vandaag keerden de jongens terug naar De Warmste Week. 

Het was het pakkendste moment van De Warmste Week 2016. Max en Alfons, de broers van Emiel, die met hun vrienden hun verhaal kwamen doen bij De Warmste Week. Emiel stapte 3 weken eerder uit het leven. Omdat hij een hekel had aan de traditie van stoelgeld op begrafenissen plaatsten ze een collectebus voor de Zelfmoordlijn op de begrafenis van Emiel. In die bus zat na afloop van de begrafenis 2.186 euro. Een bedrag dat verdubbeld werd door Club Brugge, de favoriete voetbalploeg van Emiel.

Benefietwandeling

Dit jaar organiseerden de jongens een benefietwandeling. Ze wandelden 80 kilometer naar Poperinge. “Er is nog altijd wat verdriet, maar we proberen dat om te zetten in iets positiefs.” En dat deden ze. De jongens haalden maar liefst 15.723,76 euro binnen voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

Bekijk het fragment hier:

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810