Brug van autosnelweg stort in in Italië: vrachtwagen en wagens naar beneden gevallen

Dinsdagmiddag heeft er zich een ramp voorgedaan nabij de Italiaanse stad Genua. Een viaduct van de autosnelweg A10 is plots ingestort. Volgens de brandweer zijn de bestuurders en hun wagens naar beneden gevallen. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog niet geweten. De beelden zijn gruwelijk.

De Ponte Morandi nabij Genua is ingestort. De beelden zijn hallucinant. De Italiaanse regio wordt de jongste tijd geplaagd door hevige regenval. Er wordt vermoed dat dat ook de oorzaak is van de ramp, maar helemaal zeker zijn ze daar nog niet van. Verder bestaan er nog geen officiële cijfers over het aantal slachtoffers, maar alles wijst erop dat er verschillende doden gevallen zijn.

De constructie was 90 meter hoog en het wegdek van ruim een kilometer lang lag 45 meter boven de grond.

Meer dan 300 brandweerlieden zoeken tussen het puin van de ingestorte brug naar overlevenden. Ook brandweerlieden uit Piemonte, Lombardije, Venetië, Emilia-Romagna en Toscane zijn te hulp geschoten. Dat melden verschillende Italiaanse en internationale media.

35 doden

De Italiaanse regering meldt nu dat er al 35 doden gevallen zijn. Ongeveer dertien personen zijn levend van onder het puin gehaald en zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis.

Vijfsterrenbeweging

De Italiaanse politieke partij de Vijfsterrenbeweging, een belangrijke regeringspartij, heeft altijd gepleit tegen de aanleg van een nieuwe snelweg, die routes lang de bewuste brug verboden zouden maken. De partij werd initieel afgerekend op hun (voormalig) standpunt. Nu heeft de Vijsterrenbeweging een artikel offline gehaald, waarin ze pleiten tegen de aanleg van een nieuwe snelweg. Er wordt nu door de Italiaanse publieke opinie gepleit voor meer sereniteit.

Beelden van de ingestorte brug:

Iets na de middag publiceerde de brandweer een foto van de afgebroken brug:

Uit afbeeldingen op Twitter kunnen we afleiden dat een vrachtwagen en verschillende wagens gevallen zijn:

Zo zag de brug eruit voor de ramp:

En zo erna:

Meer
Lees meer...