Brussel verbiedt ‘Mars tegen Marrakech’ van Schild & Vrienden en tegenbetoging

Brussel verbiedt ‘Mars tegen Marrakech’ van Schild & Vrienden en tegenbetoging

De ‘Mars tegen Marrakech’, die de extreemrechtse beweging Schild & Vrienden van Dries Van Langenhove zondag wou organiseren in Brussel, wordt verboden. Dat hebben Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en burgemeester Philippe Close (PS) beslist.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en burgemeester Philippe Close (PS) zeggen dat er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel doorgaat”. Dat melden de kranten van De Persgroep.

Samenwerking met Voorpost en Vlaams Belang Jongeren

Er was al een grote vrees dat er rellen zouden ontstaan tijdens de geplande optocht omdat ook voetbalhooligans hadden aangekondigd dat ze op de mars aanwezig zouden zijn. De ‘Mars tegen Marrakech’ is een initiatief van Schild & Vrienden in samenwerking met de extreemrechtse beweging Voorpost, Vlaams Belang Jongeren en de rechtse studentenverenigingen KVHV en NSV.

Van Langenhove persoonlijk

De aanvraag voor de mars werd persoonlijk ingediend door Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove.

(Wat er precies in het migratiepact staat, lees je hier.)

“Elke betoging verboden”

“In de Gewestelijke Veiligheidsraad heeft de burgemeester van Brussel gemeld dat hij van plan was de voor zondag geplande betoging te verbieden, op basis van informatie die werd bezorgd door de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene”, melden Vervoort en Close aan de kranten van De Persgroep. “Daaruit blijkt dat de manifestatie zich naar andere zones kan verspreiden. De minister-president zal daarom elke betoging verbieden in het hele gewest.”

Verbod ook voor tegenbetogers

Dit verbod geldt dus voor alle betogingen op zondag in Brussel, ook voor de linkse tegenbetogers die ook een evenement gepland hadden. De burgemeester en de minister-president roepen de betogers op contact op te nemen met de politiediensten om hun actie in alle sereniteit te verplaatsen”, klinkt het.

Gesponsorde artikelen