BTS eert Michael Jackson in teaser nieuw nummer ‘Dynamite’ en krijgt lof van Taj Jackson

De Zuid-Koreaanse boysband BTS brengt deze week hun nieuwe single Dynamite uit. Voor die release losten ze dinsdag al een eerste teaser. Het nummer heeft een disco-vibe en er zit een eerbetoon in verscholen aan de King of Pop Michael Jackson. En dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Een teaser van amper 29 seconden lang die in minder dan een dag tijd bijna 30 miljoen keer bekeken wordt, dat moet er wel eentje van de K-popgroep BTS zijn. De groep loste dinsdag de teaser voor hun nieuwe single Dynamite die op vrijdag 21 augustus verschijnt. Het fragment werd massaal bekeken en daarbij werd het ook opgepikt door een opmerkelijk persoon.

Taj Jackson

Dynamite heeft een duidelijke retrovibe die terugkeert in de outfits en in het discogenre van het nummer. Bovendien wordt er in de choreografie verwezen naar de iconische moves van King of Pop Michael Jackson. Het Michael Jackson-fanaccount @MJJLegion merkte de verwijzingen naar de King of Pop op en deelde de teaser op Twitter. “BTS (de grootste groep ter wereld) maakt een eerbetoon aan Michael Jackson met verschillende iconische poses van MJ en zijn onmiskenbare leg kick in de teaser voor hun nieuwe single Dynamite.” En die tweet bereikte zo ook Taj Jackson.

Taj Jackson is de zoon van The Jackson 5-lid Tito Jackson en dus het neefje van Michael Jackson. Hij retweette de post van @MJJLegion met de boodschap: “Bedankt BTS, en bedankt aan de fans van BTS voor jullie steun tijdens de afgelopen jaren.” In een volgende tweet ging hij nog verder: “Ik heb een paar vrienden die BTS kennen en ik heb niets dan goeds gehoord over hen, hun harde werkethiek en hun vriendelijkheid. Ik wens ze al het succes in de wereld. Ze verdienen het!”

https://twitter.com/MyGalaxyBTSArmy/status/1295804227437105157?s=20

In een video sprak Taj Jackson daarna nog verder over BTS. Daarbij liet hij weten dat zijn oom Michael Jackson fan zou zijn geweest van BTS en dat hij zelfs zou hebben samengewerkt met het Zuid-Koreaanse zevental. “Michael apprecieerde talent en mensen die hard werken. En BTS heeft hard gewerkt. Ze hebben niets zomaar gekregen. Michael zou dat gerespecteerd hebben. Hij zou hun muziek zeker kennen, Michael was altijd bezig met de muziek van over de hele wereld. Hij zou fan zijn van BTS en waarschijnlijk zelfs een nummer met hen uitbrengen.”

Dynamite

Dynamite wordt een primeur voor BTS, want voor de eerste keer brengen ze een single uit die volledig in het Engels wordt gezongen. Doorgaans zijn de nummers van BTS een mix tussen Koreaans en Engels, waarbij de twee talen door elkaar gebruikt worden.

BTS zal het nummer voor de eerste keer live brengen tijdens de MTV VMA’s. Al zal dat natuurlijk niet helemaal live zijn, aangezien de jongens door de coronapandemie niet naar de Verenigde Staten kunnen afreizen. Zij zullen hun optreden dus streamen vanuit Zuid-Korea.

Bekijk hier de teaser van Dynamite van BTS:

Meer
Lees meer...