Left Right
scrollTop top

Mogen we binnenkort buiten afspreken met 8 in plaats van met 4?


wandelen met vijf
© Shutterstock

Vrijdag staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Daarbij zullen de volgende versoepelingen besproken worden. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) zou daarbij graag een versoepeling zien op het vlak van het aantal contacten waarmee je mag afspreken buitenshuis.

Op dit moment mag je met één persoon (je knuffelcontact) afspreken binnenshuis waarbij je geen afstand moet houden. Daarnaast mag je met vier personen afspreken in open lucht, waarbij je wel afstand moet houden. Er is steeds meer bijval om dat cijfer op te drijven.

Acht personen

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) wil dat we opnieuw met acht mensen kunnen afspreken in open lucht. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. Dat cijfer ligt nu op maximum vier, maar volgens haar zou dat cijfer opgedreven kunnen worden tot acht.

Binnen de regering kan dat voorstel ook op veel bijval rekenen. Deze versoepeling zal daarom waarschijnlijk op tafel komen te liggen tijdens het Overlegcomité van vrijdag, maar het is niet zeker of het doorgevoerd zal worden.

1 april of 1 mei

Premier Alexander De Croo liet namelijk al weten dat grote versoepelingen pas verwacht kunnen worden vanaf 1 april of 1 mei. Welke datum het precies wordt, hangt dan weer af van de evolutie van de coronacijfers in ons land.

Daarbij is het vooral uitkijken naar wat er gebeurt met de Britse variant van het coronavirus. Er wordt verwacht dat die vooral in maart de kop zal opsteken. Daardoor is de situatie van de komende weken momenteel moeilijk in te schatten en zijn grote versoepelingen vanaf 1 maart dus onwaarschijnlijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240