‘Callboys’ willen op grote festivals staan met hun funkband

Ondanks het feit dat het herfst is, staat heel Vlaanderen heet, want het tweede seizoen van Callboys wordt momenteel uitgezonden op VIER. Ook na de nieuwe afleveringen zal je nog van Devon en de boys kunnen snoepen, want die willen met hun funkgroep Belga de Belgische festivals veroveren. Waar ze precies zullen optreden, is nog niet bekend, maar ze zien het alvast “groots”.

De mannen en vrouwen van Belga gaven vorige maand hun eerste concert in de Antwerpse zaal Kavka. Deze gloednieuwe groep speelt oude funkmuziek in de stijl van de generiek van Callboys. Callboys-regisseur Jan Eelen doet mee als gitarist, net als Mauro Pawlowski (ex-dEUS). Ook drumster Isolde Lasoen (Daan) en trompettist Jo Hermans (Daan) doen mee, net als enkele muzikanten van Clouseau en Gabriel Rios. 

Op het eerste optreden stonden ook Rik Verheye (J(ay) uit Callboys) en Bart Hollanders (Randy uit Callboys) op het podium. Zij zongen en zweepten het publiek op met hun signature moves, maar zonder pruiken. “Maar het is niet meer dan een probeersel”, liet Bart Hollanders weten aan de kranten van Mediahuis.

VIER

“Meedraaien op grote zomerfestivals”

Het boekingskantoor TTT Artists stelt dat “Belga vooral actief zal zijn tussen april en september”: “Het festivalseizoen valt daar middenin. Het is dan ook onze bedoeling om mee te draaien op de grote zomerfestivals. Het is nog te vroeg om te verklappen welke dat worden. Maar wees maar zeker dat we het groots zien.”

Bij Belga zullen zestien muzikanten op het podium staan. De vier Callboys-hoofdrolspelers zullen enkel meedoen als hun agenda dat toelaat. Zo hebben Devon, J(ay), Randy en Wess ook veel verplichtingen op film- en tv-sets.

Op 9 oktober speelt Belga op Hotspotfestival in Tielen. Je kan de groep boeken via www.tttartists.be.

Meer
Lees meer...