14-jarig toptalent Cavan Sullivan maakt – als jongste ooit – zijn profdebuut in MLS

Cavan Sullivan heeft afgelopen nacht in de Verenigde Staten sportgeschiedenis geschreven. Het 14-jarige toptalent mocht daar invallen in de wedstrijd tussen de Philadelphia Union en New Engeland Revolution. Daarmee is hij de jongste speler ooit in een van de grote Amerikaanse sportcompetities.

De wedstrijd tussen de Philadelphia Union en New Engeland Revolution in de Mayor League Soccer (MLS) stond afgelopen nacht volledig in het teken van Cavan Sullivan. Met zijn amper 14 jaar en 293 dagen kon die namelijk de jongste speler ooit worden in de MLS. Dat moment kwam er ook effectief in de 85ste minuut, één minuut nadat zijn 20-jarige broer Quinn Philadelphia een 5-1-voorsprong had gegeven.

Cavan Sullivan liet zich in zijn korte invalbeurt opmerken met enkele mooie rushes op de linkerflank. Hij registreerde zelfs één schot op doel, dat eenvoudig werd gepakt.

Record van Freddy Adu gebroken

Met zijn invalbeurt is Cavan Sullivan nu de jongste speler ooit in een van grote Amerikaanse sportcompetities (MLB, MLS, NBA, NFL, NHL, NWSL en WNBA). Hij is 13 dagen jonger dan Freddy Adu bij zijn debuut voor DC United in 2004. Adu kon zijn talent uiteindelijk nooit helemaal waarmaken en speelde wereldwijd voor heel wat verschillende minder bekende teams. Voor spelers van Football Manager blijft hij echter voor altijd iets nostalgisch. Adu feliciteerde na afloop Sullivan op X.

De verwachtingen voor Cavan Sullivan zullen ongetwijfeld even hoog liggen na zijn historische debuut. Het jonge talent tekende twee maanden geleden zijn eerste profcontract bij de Philadelphia Union. Daarin zit ook een clausule waardoor hij op zijn 18 jaar de VS kan verlaten voor topclub Manchester City. Op zijn 16de kan hij eventueel al vertrekken naar een van de satellietclubs van Manchester City in Europa. Lommel in België is daarbij een optie, net als Troyes in Frankrijk, Palermo in Italië en Girona in Spanje.

Bekijk hier het debuut van Cavan Sullivan:

Meer
Lees meer...