‘Football Manager 2023’ verschijnt volgende week eindelijk op PlayStation 5

Met enkele maanden vertraging komt Football Manager 2023 Console op 1 februari dan toch uit op PlayStation 5. Daarmee keert het populaire voetbalspel na twee jaar afwezigheid eindelijk terug op een PlayStation-console.

De voorbije jaren boterde het niet tussen de ontwikkelaars van Football Manager en Sony. Het bedrijf achter PlayStation zou onvoldoende medewerking hebben verleend aan de gamedeveloper. Maar daar ging met Football Manager 2023 dus verandering in komen. Die nieuwste versie van het populaire voetbalspel kwam uit op 8 november 2022 en was toen beschikbaar voor pc, Mac, Xbox One, Xbox Series X/S, Android, iOS, Apple Arcade en Nintendo Switch.

PlayStation 5

Voor PlayStation 5 werd die release echter – tot ontgoocheling van velen – voor onbepaalde tijd uitgesteld door “onvoorziene problemen”. Ontwikkelaar Sports Interactive en uitgeverij SEGA laten nu weten dat ze samen met Sony die problemen hebben opgelost. “We zijn opgelucht dat we een einde kunnen maken aan de frustratie en onzekerheid rond de release”n klinkt het in hun persmededeling. Daardoor zal Football Manager 2023 Console vanaf 1 februari beschikbaar zijn op PlayStation 5.

“Het is voor ons ongebruikelijk om tijdens een transferperiode een game uit te brengen. Maar het was onze prioriteit vanaf het moment dat onze eerste lancering werd uitgesteld, om de game zo snel mogelijk bij jullie te krijgen”, laat Sports Interactive weten. Als de transferperiodes in de meeste landen gesloten zijn, zal er een gratis transferupdate beschikbaar gemaakt worden. Abonnees van PlayStation Plus hebben tot 14 februari de tijd om het nieuwe spel te kopen met 20 procent korting.

Bekijk hier de trailer van Football Manager 2023:

Meer
Lees meer...