Cavendish wint zijn vierde etappe in deze Tour en evenaart record Eddy Merckx

Mark Cavendish heeft zijn vierde etappe in de Tour de France 2021 gewonnen. Daarmee zet hij zichzelf nog wat steviger in het groen én evenaart hij het record van Eddy Merckx. De Belg was lang de enige wielrenner ooit die 34 touretappes op z’n naam kon schrijven. Die titel moet hij nu delen met de ijzersterke Mark Cavendish.

De Brit Mark Cavendish is vandaag al voor de vierde keer als eerste over de streep gekomen tijdens deze editie van de Ronde van Frankrijk. Dat brengt zijn totaal op 34 ritwinsten in de Tour, waarmee hij het record van de Belg Eddy Merckx evenaart.

34 touretappes

Op dit moment is Mark Cavendish 36 jaar oud, dat is normaal gezien oud voor een renner. Maar de Brit bewijst dat dat niet het geval is bij hem. Hij heeft vandaag z’n vierde ritwinst in de Tour van 2021 op z’n naam mogen schrijven na een massasprint op het einde. Nu staat Cavendish er uiteraard op gebrand om het record van Merckx te verbreken. Daarvoor moet hij nog één keer als eerste over de eindmeet komen.

Door zijn winst zet Cavendish zich nog wat steviger in de groene trui. Pogacar behoudt de gele trui en Nairo Quintana mag ook morgen starten in de bolletjestrui met zes punten voorsprong op de Belg Wout Van Aert. Van Aert is ook nog steeds de beste Belg in het algemeen klassement op de 13de plaats. Vandaag kwam de Kempenaar als 15de over de finish.

Bekijk hier de aankomst van de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk:

Meer
Lees meer...