Cd&v en Les Engagés trekken in Brussel samen naar de kiezer in gemeenteraadsverkiezingen

In een opmerkelijke samenwerking trekken cd&v en Les Engagés samen naar de kiezer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-Stad. Dit nieuws werd bevestigd voor de verkiezingen op 13 oktober, waarbij de Brusselaars één gezamenlijke christendemocratische lijst zullen zien.

De lijst zal worden aangevoerd door Didier Wauters van Les Engagés. Wauters, die momenteel gemeenteraadslid is in Brussel en werkzaam is als opticien, krijgt de lijsttrekkerspositie. Deze samenwerking is niet nieuw; op 9 juni trokken CD&V en Les Engagés ook al met een gezamenlijke lijst naar de kiezer voor het Brusselse Gewest.

Prominente plaatsen voor Mathilde Vermeire en Benjamin Dalle

Mathilde Vermeire krijgt de hoogste plaats voor CD&V, hoewel de exacte positie nog niet bekend is. Vermeire heeft ervaring opgedaan als adviseur Duurzame Financiën op het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Een andere belangrijke naam op de lijst is uittredend Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V), die de lijst zal duwen. Dalle was op 9 juni nog lijsttrekker voor het Brussels Gewest.

Benjamin Dalle benadrukt de doelstelling van CD&V en Les Engagés voor Brussel: “Helaas ligt vandaag de focus sterk op het ontwikkelen van het centrum, terwijl de stad veel meer is dan de vijfhoek alleen. Het toekomstige stadsbestuur moet meer aandacht hebben voor de deelgemeenten, zoals Laken, Neder-over-Heembeek en Haren”, stelt hij. Dalle, die zelf in Laken woont, onderstreept hiermee het belang van een evenwichtige stadsontwikkeling.

Meer
Lees meer...