Chen, Baekhyun en Xiumin van EXO halen opnieuw uit naar SM Entertainment

In een persconferentie hebben Chen, Baekhyun en Xiumin van EXO opnieuw uitgehaald naar hun voormalige agentschap SM Entertainment. Het drietal meent dat SM Entertainment de voorwaarden uit hun contract geschonden heeft.

Ongeveer precies een jaar geleden lieten Chen, Baekhyun en Xiumin van EXO weten dat ze SM Entertainment zouden verlaten. Het drietal deed dat uit ongenoegen met het agentschap over verschillende feiten. Ze waren ontevreden over de manier waarop ze behandeld werden, zouden niet betaald worden en moesten illegale contracten ondertekenen. Uiteindelijk bereikte het drietal wel een akkoord met SM Entertainment dat ervoor zorgde dat ze nog steeds konden deelnemen aan activiteiten met EXO, maar nu zou SM Entertainment volgens de drie ook die overeenkomst geschonden hebben.

Chen, Baekhyun en Xiumin

In een persconferentie op maandag 10 juni hebben de advocaten van Chen, Baekhyun en Xiumin laten weten dat het drietal overweegt om officieel klacht in te dienen omdat SM Entertainment de voorwaarden uit hun overeenkomst niet nakomt. Concreet zou SM Entertainment 5,5 procent van de inkomsten die het genereert uit de verkoop van albums en muziek van EXO moeten afstaan aan INB100, het nieuwe agentschap van Chen, Baekhyun en Xiumin. Maar dat doet het agentschap niet. Daarnaast zou SM Entertainment ook 10 procent van de inkomsten van de individuele activiteiten van het drietal eisen. Het gaat dan over soloalbums, concerten en zelfs inkomsten uit advertenties.

Advocaat Lee Jae-hak liet weten dat het drietal al in april een waarschuwing stuurde naar SM Entertainment, maar tot op heden geen antwoord kreeg. “De overeenkomst heeft geen betekenis meer, dus we zullen deze beëindigen op grond van fraude of het niet nakomen van verplichtingen”, klonk het bij de advocaat. Daarnaast liet hij ook weten dat het drietal overweegt om een klacht in te dienen bij de Koreaanse Commissie voor eerlijke handel. SM reageerde al op de beschuldigingen en meent dat het recht in zijn schoenen staat en de afspraken uit de overeenkomst niet schendt.

Na deze persconferentie schreef een Zuid-Koreaans medium dat het conflict tussen de drie leden en SM Entertainment de reden was waarom EXO een comeback, die gepland stond voor afgelopen winter, uitstelde. Maar zowel Chen, Baekhyun en Xiumin als SM Entertainment ontkennen dit. Beide partijen laten ook allebei weten dat deze discussies geen impact zullen hebben op de plannen van EXO.

Meer
Lees meer...