‘RuPaul’s Drag Race’-kandidate Chi Chi DeVayne sterft op 34-jarige leeftijd

Drag Queen Chi Chi DeVayne, echte naam Zavion Michael Davenport, stierf gisteren nadat ze enkele dagen eerder werd opgenomen in het ziekenhuis. Dokters vermoeden dat het om een nierfalen ging, maar de officiële doodsoorzaak is nog niet geweten.

DeVayne’s familie postte het nieuws op zijn Instagram-pagina. “Namens de familie Davenport/Wyandon is het met groot verdriet dat mijn familie en ik het overlijden aankondigen van mijn geliefde zoon, Zavion Michael Davenport, de wereldberoemde Chi Chi DaVayne. Uit respect voor de directe familie, wacht alstublieft op aanvullende informatie en richtlijnen om de uiteindelijke regelingen, herdenkingen en de steunbetuigingen te volgen. Zijn laatste woorden aan zijn familie en fans: ‘Geef nooit op!’”

Eerdere diagnose

Chi Chi DeVayne kreeg eerder al gezondheidsproblemen. Ze hield dit lang verborgen voor haar fans, maar besloot toch haar verhaal te doen. Ze vertelde dat ze leed aan sclerodermie, een chronische auto-immuunziekte met reumatische problemen.

https://www.instagram.com/p/Bn2SU32ggS2/?utm_source=ig_web_copy_link

“Veel mensen weten het niet, maar ik heb onlangs de diagnose sclerodermie gekregen. Ik heb hier de afgelopen acht of negen maanden mee te maken gehad“, vertelde de ster in 2018 op Instagram. “Ik was bang om het aan het publiek te vertellen uit angst om jobs te verliezen en kritiek van vrienden en fans te krijgen. Maar ik voel dat het eindelijk tijd is om de wereld te laten weten wat er echt aan de hand is met Chi Chi. Dit opkroppen heeft me in een depressie gebracht, het heeft me mijn uiterlijk doen haten en me ook doen afdwalen uit het publiek. Maar ik verberg me niet langer en leef niet meer met die angst. Ik vraag aan iedereen om me in jullie gebeden te houden terwijl ik vecht tegen deze levensbedreigende ziekte.”

RuPaul’s Drag Race

Chi Chi DeVayne deed mee aan het achtste seizoen van de Amerikaanse talentenshow RuPaul’s Drag Race. Daar werd ze toen vierde. Door haar deelname aan de show begon ze meer bekendheid te krijgen internationaal. Na haar deelname aan seizoen acht mocht ze terugkomen voor seizoen drie van RuPaul’s Drag Race All Stars.

RuPaul betuigt zijn medeleven op Instagram: “Ik ben er kapot van om te horen dat Chi Chi DeVayne is overleden. Ik ben zo dankbaar dat we haar vriendelijke en mooie ziel hebben mogen ervaren. Ze zal zeer gemist worden, maar nooit vergeten. Moge haar genereuze en liefdevolle geest op ons allemaal schijnen. Namens VH1, World of Wonder en de cast en crew van RuPaul’s Drag Race betuig ik mijn diepste medeleven. Van onze familie tot die van haar.”

Meer
Lees meer...