Left Right
scrollTop top

Chuck Bass uit ‘Gossip Girl’ beschuldigd van verkrachting


Chuck Bass uit ‘Gossip Girl’ beschuldigd van verkrachting

Ed Westwick, bekend van zijn rol als Chuck Bass in Gossip Girl wordt publiek beschuldigd van seksueel misbruik. De acteur zou drie jaar geleden actrice Kristina Cohen verkracht hebben. Westwick ontkent deze beschuldigingen op Instagram. 

Na de onthullingen over Harvey Weinstein en recent ook Kevin Spacey wordt er opnieuw een populaire acteur beschuldigd van een seksueel misdrijf. Ed Westwick, die we vooral kennen als Chuck Bass uit Gossip Girl, zou actrice Kristina Cohen verkracht hebben. Ze deed zelf haar verhaal in een Facebookpost.

Een nachtmerrie

“Drie jaar geleden ben ik seksueel misbruikt”, zo start de 27-jarige actrice uit Ladies Like Us haar verhaal. Kristina datete toen met een producer die bevriend was met Ed Westwick. Ze leerde de Gossip Girl-acteur kennen bij hem thuis. Toen ze wilde vertrekken zei Ed: “we should all fuck.” Haar date besliste toen om langer te blijven en nog te eten bij de acteur. Op dit punt was Kristina moe en wilde ze naar huis. Ed stelde voor dat ze even een dutje zou doen in de logeerkamer. Wat ze deed. “Ik werd abrupt wakker gemaakt door Ed die bovenop me zat en met z’n vingers m’n lichaam binnendrong. Ik zei hem dat hij moest stoppen, maar hij was sterk. Ik probeerde hem met alle kracht die ik had van me af te krijgen, maar hij nam mijn gezicht in z’n handen, schudde me door elkaar en zei dat hij seks met me wilde. Ik was verlamd, doodsbang. Ik kon niets zeggen, ik kon niet bewegen. Hij drukte me neer en verkrachtte me.”

“Het was een nachtmerrie”, besluit ze.

Lees hier de getuigenis van Kristina Cohen:

Drie jaar gewacht

Kristina heeft drie jaar nodig gehad om met dit verhaal naar buiten te treden. “Ik twijfelde zo hard. Ik was niet zeker of ik het moest zeggen. Of ik het kon zeggen. En of, als ik het zei, m’n stem gehoord zou worden.” En zelfs nu heeft ze het er nog steeds moeilijk mee. “Ik worstel met schuldgevoelens. Ongegronde gedachten dat het mijn schuld was. Ik ben in de drie jaren na mijn verkrachting gegroeid als persoon, dus hierover praten doet pijn. Om hier opnieuw op in te gaan en die nacht te herbeleven om de gebeurtenissen correct weer te geven, dat voelt alsof ik het opnieuw meemaak.”

Maar haar persoonlijke verwerkingsproces was niet het enige dat haar tegenhield. “De producer gaf mij de schuld, zei dat ik een actieve deelnemer was. Dat ik niets kon zeggen omdat Ed ‘mensen heeft’ die achter me aan zouden komen en dat ik mijn acteercarrière dan wel kon vergeten.”

De recente schandalen hebben haar het extra duwtje in de rug gegeven om dan toch haar verhaal te doen. “Ik besef nu hoe machtige mannen die macht misbruiken tegenover vrouwen en hoe vaak dit gebeurt in onze industrie en ongetwijfeld ook in andere. Ik walg ervan om mannen zoals Ed publiek gerespecteerd te zien worden. Waar gaat dit eindigen? Mannen zoals Ed die hun faam en macht gebruiken om te verkrachten en intimideren, maar dan verder blijven gaan en wereldwijd lof verkrijgen.”

Ze hoopt dat haar verhaal anderen aanspoort. “Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen kan laten weten dat ze niet alleen zijn, dat ze geen schuld dragen en dat het niet hun fout is. Net zoals de andere mannen en vrouwen die met hun verhaal naar buiten kwamen mij geholpen hebben.”

“Ik ken die vrouw niet”

Ed Westwick reageerde ondertussen op Instagram op de beschuldigingen. “Ik ken deze vrouw niet. Ik heb mezelf nooit op een vrouw opgedrongen, op welke manier dan ook. Ik heb zeker nooit iemand verkracht.”

Ladies Like Us

De Instagrampost waarmee Ed Westwick de beschuldigingen ontkent:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…