Left Right
scrollTop top

Chuck Bass uit ‘Gossip Girl’ uit nieuwe serie gezet wegens #metoo


Chuck Bass uit ‘Gossip Girl’ uit nieuwe serie gezet wegens #metoo

De beschuldigingen van verkrachting aan het adres van ‘Gossip Girl’-acteur Ed Westwick hebben een staartje gekregen. De acteur zal vervangen worden in de BBC-dramareeks ‘Ordeal by Innocence’, waarvoor de opnames reeds afgelopen waren. 

Ed Westwick was een van de vele namen die in opspraak kwamen tijdens de #metoo-heisa. Vier vrouwen beschuldigden de acteur van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Beschuldigingen

De eerste die met haar verhaal naar buiten kwam was actrice Kristina Cohen. Zij beschuldigde Ed Westwick van aanranding. De feiten dateren van drie jaar geleden, toen Kristina met haar toenmalige vriend op bezoek was bij de acteur. De actrice wou even een dutje doen, maar werd abrupt wakker gemaakt toen Ed met z’n vingers bij haar binnendrong.

Later volgde een gelijkaardige getuigenis van Aurelie Cao. Haar verhaal dateert van bijna vier jaar geleden. Na een avondje stappen met Ed en twee andere personen nam hij haar mee naar z’n slaapkamer. Toen ze weigerde seks met hem te hebben, drong hij zich op, duwde haar tegen het bed en verkrachte haar.

Verder werd hij door twee vouwen, die anoniem wensen te blijven, beschuldigd van andere ongewenste intimiteiten. Hij zou een van hen hardhandig vastgenomen hebben en haar een mep op haar billen verkocht hebben met de woorden: “Je weet niet wat je mist.” Een andere vrouw verklaart dat Ed haar zonder haar toestemming betast heeft op een festival.

Ed Westwick ontkende de voorvallen publiekelijk op Twitter. Maar de verkrachtingszaken worden door de politie van Los Angeles onderzocht.

Ordeal by Innocence

Ed Westwick speelde in de BBC-dramareeks Ordeal by Innocence de rol van Mickey Argyll. De driedelige reeks was volledig opgenomen en stond gepland om uitgezonden te worden rond de kerstperiode. Maar door de beschuldigingen aan het adres van Westwick werd besloten om de reeks uit te stellen “tot de zaken uitgeklaard zijn”.

Nu volgt dus de beslissing om de reeks opnieuw op te nemen met een andere acteur die Westwick zal vervangen. Die eer is weggelegd voor Christian Cooke.

GettyImages

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…