Citytrip getipt: een regio met charmante dorpjes in de buurt van Pisa in Italië

Citytrip getipt: een regio met charmante dorpjes in de buurt van Pisa in Italië

Een reisje naar Italië is altijd een goed idee. Vooral als je een reisje boekt buiten typische steden zoals Venetië, Milaan of Rome. Daarom raden we aan om een tripje vast te leggen naar Cinque Terre aan de Italiaanse kust. Eén bestemming waar je vijf verschillende dorpen kan ontdekken. Beter kan niet!

Langs de Italiaanse kust, vlak bij La Spezia, vind je Cinque Terre met vijf dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De regio staat bekend om prachtige landschappen en unieke wandelroutes langs de Middellandse Zee.

Cinque Terre staat al meer dan 20 jaar op de Unesco werelderfgoedlijst. Ondertussen is de regio zelfs uitgeroepen tot een nationaal park. Het park biedt je zo’n tweeëntwintig wandelpaden die je nooit van je leven zal vergeten.

Wanneer gaan naar Cinque Terre?

Eens je daar bent, ga je wandelen. Heel … veel … wandelen. Daarom is het niet echt aangeraden om tijdens de herfst of winter te gaan. Dan kan je wel wat slecht weer hebben en dat is natuurlijk niet zo leuk.

Maar als je gek bent van de kerstperiode en de koude je niet veel doet, kan je toch in december gaan. In de vijf dorpjes wordt Kerstmis op een magische manier gevierd. Overal zie je mooie en betoverende lichtjes die je voor altijd bijblijven.

Vanaf april heb je mooi weer in de regio, dus vanaf dan ben je zo goed als zeker van een mooie tijd in de regio. Probeer gewoon de maand augustus te ontwijken, want dan wordt Italië plots driemaal duurder.

Vliegtuig naar Pisa

Als je de Cinque Terre wil bezoeken, moet je een vliegtuig nemen naar Pisa. Als we even tickets opzoeken voor de komende maanden, zien we al heentickets voor 16 euro.

Eigenlijk raden we een tripje naar Pisa én Cinque Terre aan. De Cinque Terre kan je makkelijk op 3 dagen (2 nachten) bezoeken. Voor Pisa, waar ook heel wat valt te doen, kan je ook zo’n twee dagen uitrekenen. Andersom lijkt ons wel idealer. Boek eerst een reisje naar Pisa, geniet van de stad en ontdek nadien pas de rust in Cinque Terre.

Hoe duur is Cinque Terre?

Zoals we al hebben vermeld, kan je al een ticket naar de luchthaven van Pisa, nabij Cinque Terre, kopen voor 16 euro. Geen geld dus. Maar het leven in Italië is niet bepaald supergoedkoop, hoewel het al bij al nog goed meevalt hoor.

Een verblijf in Cinque Terre kan je al vastleggen voor 26 euro per nacht. Ook je uitgaven zijn niet waanzinnig groot. Volgens een prijsberekeningssite kan je rekenen op een uitgave van 105 euro per dag. Hiermee heb je ook gegeten en een hotelkamer om in te slapen.

Paradijs op aarde

Cinque Terre is een paradijselijke bestemming. In de vijf dorpjes vind je hoge kliffen met veelkleurige huisjes die neerkijken op een hemelsblauwe zee. De magische plek vol wijnranken en olijfbomen lijkt wel een schilderij. Maar nee hoor, ’t is realiteit en zo ziet het eruit:


Riomaggiore

Beginnen doe je best bij Riomaggiore. Velen noemen het dorp zelfs het allermooiste vissershaventje ter wereld. Vanuit de haven heb je ook het mooiste uitzicht. Met mooie gebouwen en leuke kleuren kan je niet anders dan verliefd worden.

Manarola

Wie houdt van wijn, zal misschien langer blijven hangen in Manarola. Hier wordt bijvoorbeeld een witte wijn gemaakt en vind je zelfs een kleine museum van de dure dessertwijn Sciacchetrà.

Alle huisjes hebben hier een pastelkleurtje en komen precies uit een schilderij. Klim zeker naar boven, want een uitzicht als hier zie je niet dagelijks.

Tussen Manarola en Corniglia wordt de wandeling iets moeilijker. Maar je moet zeker volhouden want na een klim van 382 treden kom je in Corniglia aan. En … Wauw!

Corniglia

Corniglia heeft als enige Cinque Terre-dorpje geen haven. Maar dat maakt het dorpje wel goed met prachtige uitzichten op zee. In het dorp kan je ook genieten van een prachtig uitzicht over de hele kustlijn.

Daarnaast kan je hier ook hangende tuinen vol fruitbomen bezoeken. Zo Instagramwaardig! Love it!

Vernazza

Voor veel toeristen is Vernazza het mooiste van Cinque Terre. De prachtige uitzichten, kleurrijke natuur en kruidige geuren zorgen voor een unieke ervaring.

Monterosso

Als je de andere dorpjes eerst hebt gedaan, lijkt Monterosso op het eerste gezicht een tegenvaller. Maar laat je niet ontmoedigen! Ook dit dorpje heeft heel wat te bieden, vooral lekker eten. Probeer hier eens één van de lokale specialiteiten: gebakken of gemarineerde ansjovis.

Waar moet je op letten

Ga er niet vanuit dat je de wandelingen kan doen op teenslippers. Neem gewoon stevige schoenen mee en geniet van deze mooie bestemming(en)!

Niet twijfelen, gewoon nu meteen op vakantie vertrekken!

Gesponsorde artikelen