Citytrip naar Hamburg? Mis deze bezienswaardigheden niet!

Citytrip naar Hamburg? Mis deze bezienswaardigheden niet!

Hamburg is één van de meest interessante steden in Duitsland. Naast de hoofdstad Berlijn, heeft de stad ook heel wat bezienswaardigheden en interessante plekken om te bezoeken. Dit is wat je kan doen in Hamburg. 

Meestal bezoeken wij Duitsland voor Berlijn, München of misschien het Zwarte Woud. Maar in Duitsland kan je veel meer steden bezoeken die echt de moeite waard zijn. Eén daarvan is weggestopt in het noorden van Duitsland. Ja hoor! We hebben het over Hamburg, de op één na grootste stad van het land. Met een eigen persoonlijkheid en stedelijke charme is het zeker de moeite om eens een citytrip te plannen naar Hamburg.

Jonge sfeer in Hamburg

Doordat de stad veel universiteiten heeft, is de stad heel levendig en bruisend. Zo vind je daar, net zoals in Berlijn, veel bars en nachtclubs. De jeugdige sfeer vind je vooral aan St Pauli en de Reeperbahn, waar jonge mensen bijna elke dag, maar vooral op vrijdag- en zaterdagavond, uitgaan.

In de buurt van Reeperbahn en de Grosse Freiheit, vind je ook het Beatles plein. Hamburg was namelijk hun eerste concert op het vasteland. In het midden van het plein heb je een monument met aan de ene zijde de vier Beatles in brons en aan de andere zijde een beeld van een man die op een trapje gitaar zit te spelen.

Als je gewoon wil chillen en wil genieten van een lekker drankje, kan je beter naar Schanzenviertel gaan. Hier tref je toffe en gemoedelijke bars. Als het mooi weer is, kan je ook zeker chillen in het park of op een terrasje waar je zorgeloos kan rondkijken en ontspannen.

De stad heeft gewoon een levendige sfeer, waardoor je steeds het gevoel hebt dat je iets leuk kan doen. Ook tijdens de zomer zijn er heel wat gratis evenementen in de stad. Deze zijn dan ook nog eens vaak gericht op jongeren. Waarom zijn we nog nooit naar Hamburg gegaan?

Een groene stad

Zowel Hamburg als Berlijn zijn trots op hun grote parken en recreatiegebieden, maar in Hamburg zal je de natuur je niet snel vergeten. Het Planten und Blomen Park is het groene hart van de stad. Er wordt zelfs gezegd dat je het park in elk seizoen moet hebben gezien. Dus ja … plan maar verschillende reisjes naar deze topstad.

Het leuke aan Hamburg is dat je nooit ver moet reizen om te ontsnappen aan de drukte van de stad. De stad kreeg zelfs een aantal jaren geleden de Europese Green Capital-titel. Daarnaast vind je ook nog heel wat milieuvriendelijke restaurants. Als je meer steden zoekt waar je milieu- en diervriendelijk kan eten, moet je deze veganvriendelijke steden eens bezoeken.

Planten und Bomen van Hamburg

Wat je ook moet doen, is het Wallringpark bezoeken. Dat is een groot recreatiegebied met enkele populaire open ruimtes van de stad, zoals de oude botanische tuin en de Kleine en Grosse Wallanlagen. Deze tuinen werden aangelegd langs de lijn van de oude vestingwerken.

Het beste van deze uitstekende parken is Planten und Blomen, een park van 120 hectare dat in 1821 werd aangelegd met het planten van een Platanus-boom die hier nog steeds te zien is. Hier moet je gewoon naartoe lekker te ontspannen en te genieten van een picknick.

Vanaf het Wallringpark ben je trouwens maar enkele minuten van het Heinrich Hertz-telecommunicatietoren, in de volksmond bekend als Tele-Michel.

Hamburg heeft ook veel meren

De stad heeft niet alleen een rivier maar ook de Alster meren, ten noorden van het centraal station. Hier kan je zalig ontspannen in de zomer en lekker genieten. Je kan plozen in het water, gaan kajakken, zeilen of een boottocht maken. In de winter heb je ook de mogelijkheid om hier te schaatsen. Romantisch hé? Als je een romantisch tripje wil maken, moet je misschien een citytrip naar Parijs overwegen. Ook heel leuk om te doen!

Prachtige gebouwen

Hamburg heeft verschillende bouwstijlen door de hele stad. Er zijn veel belangrijke kerken, waaronder St. Nicholas, dat in de 19de eeuw het hoogste gebouw ter wereld was, en St. Michael’s waar je de klokkentoren kan beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Daarnaast heb je ook het Rathaus van Hamburg dat prachtig is versierd en zeker een fotootje waard is. Kleine tip: Met deze smartphones maak je de mooiste foto’s op reis.

De stad heeft trouwens ook meer bruggen dan welke andere stad ter wereld. Hamburg telt meer dan 2.300 bruggen. Als je trouwens houdt van mooie bruggen, is een citytrip naar Praag misschien iets voor jou.

Shoppen in Hamburg

Als je goed wil shoppen, is niet alleen een citytrip naar Milaan aangeraden maar ook een reisje naar Hamburg. Je vindt hier geweldige winkelstraten en talloze leuke boetieks. Je kan je uitleven in verschillende winkelcentra, kleine handwerkwinkels en rommelmarkten. Je komt sowieso met veel zakken terug thuis. Hier vind je alleszins tips om goed in te pakken.

Het leuke aan deze stad is dat je nieuwe winkels kan ontdekken die ideaal zijn voor verschillende budgets. Of je nu veel uitgeeft of niet. In Hamburg vind je sowieso wat je wil.

Must see: de Elbphilharmonie

In 2017 werd de Elbphilharmonie officieel onthuld. Het is het hoogste bewoonde gebouw van Hamburg op meer dan 100 meter. De Elbphilharmonie is heel mooi om te zien en herken je uit de duizend. Je herkent het gebouw aan de vormen van golven en zeilen van een schip. Elementen die duidelijk wat te maken hebben met de havenstad.

Op de glinsterende façade vind je ongeveer 1.000 gebogen ramen. Helemaal bovenaan vind je de Plaza, een observatiedek en een strak café dat open is voor het publiek.

Je treft daar ook de Grote Concertzaal met ruimte voor 2.100 toeschouwers. Als je houdt van muziek, moet je het Elbphilharmonie-orkest zeker eens horen spelen in één van de meest akoestisch locaties ooit.

Ook veel kunst in Hamburg

Eén van grootste en rijkste musea van Duitsland vind je ook in Hamburg: de Kunsthalle van Hamburg. Als je het museum wil bezoeken, moet je zeker een hele dag uitrekenen voor je uitstap, want je kan hier heel wat terugvinden.

De burgers van Hansestadt Hamburg, oftewel de Hamburgers, zijn erg trots op de maritieme geschiedenis van hun stad. Dankzij de ligging van Hamburg, nabij een rivier die de stad met de nabijgelegen Noordzee verbindt, heeft de stad al eeuwen een belangrijke positie.

In 1189 werd Hamburg zelfs uitgeroepen tot keizerlijke vrije stad. Hierdoor genoot de stad belastingvrije toegang tot de rivier de Elbe. De stad trad officieel toe tot de Hanze in 1321 en werd na verloop van tijd een belangrijk handelscentrum dankzij zijn haven. Tegenwoordig is het zelfs één van de drukste havens van Europa.

Begraafplaats Ohlsdorf in Hamburg

De begraafplaats Ohlsdorf is niet alleen de grootste landelijke begraafplaats ter wereld, maar ook één van de belangrijkste. Met een oppervlakte van 966 hectare en 12 kapellen, meer dan 1,5 miljoen graven op zo’n 280.000 begraafplaatsen.

Op de begraafplaats vind je ook de Hamburg Commonwealth War Graves Commission Cemetery, waar meer dan 400 geallieerde krijgsgevangenen begraven liggen, samen met velen die stierven in veldslagen op Duitse bodem.

Je moet de begraafplaats zeker bezoeken en je niet laten afschrikken door het feit dat er mensen begraven zijn op de site. Elk jaar bezoeken meer dan twee miljoen mensen de graven, gedenktekens, monumenten en musea terwijl ze door de tuinen slenteren langs de 17 kilometer lange straten.

En natuurlijk een wat bier!

Een bezoekje aan Hamburg kan niet volledig zijn zonder een beetje bier en het Altes Madchen brewhouse is daar de ideale plek voor.

Hier wordt het écht gezellig in de winter met een open haard, mooie lichtjes en een sfeer om U tegen te zeggen. De eigen brouwer, Ratsherrn, heeft heel wat soorten bier waar je uit kan kiezen. De biersommeliers hebben een menu samengesteld met meer dan 60 ambachtelijke bieren uit de hele wereld. Doe hier toch maar eerst de quiz en check even voor de zekerheid of je niet te veel bier drinkt.

Het bier wordt vergezeld met een houtgestookte oven, terwijl het comfortvoedselmenu varieert van een smakelijke kom goulash tot biologische hamburgers en vegetarische burgers. Za-lig zeggen we dan!

Wij hebben heel veel zin in een reisje naar Hamburg!

Gesponsorde artikelen