‘Clipped’: Serie over racismeschandaal bij NBA-team LA Clippers krijgt trailer

Streamingdienst Hulu heeft een eerste trailer gedeeld van Clipped. Die reeks toont de ondergang van Los Angeles Clippers-eigenaar Donald Sterling na racistische uitspraken en de impact die die situatie had op de hele ploeg. Het gaat om een fictiereeks die is gebaseerd op waargebeurde feiten.

De voorbije jaren kon je op HBO kijken naar twee seizoenen van Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty. Die reeks toont de opgang van de Los Angeles Lakers, een van de beste NBA-teams aller tijden, in de jaren 80. Ondanks wat kritiek in het eerste seizoen, wist Winning Time na verloopt van tijd steeds meer fans te overtuigen. Die waren dan ook teleurgesteld toen HBO de reeks na twee seizoenen besloot te cancelen.

Los Angeles Clippers

Komende zomer verschijnt er dus een reeks over “die andere ploeg in Los Angeles”. De Los Angeles Clippers zijn al jarenlang een van de minder succesvolle NBA-teams. Dat was ook het geval onder vastgoedmagnaat Donald Sterling, die de club kocht in 1981.

Daar leek met het draften van Blake Griffin in 2010 en het traden voor Chris Paul in 2011 eindelijk verandering in te komen. De Clippers, met ook nog spelers zoals Matt Barnes, JJ Redick, Jamal Crawford en DeAndre Jordan, eindigden het reguliere seizoen op de derde plaats en werden gezien als een kanshebber op de titel.

Donald Sterling

In het midden van hun halve finale in de western conference tegen de Oklahoma City Thunder barstte echter ineens de bom. Er was namelijk een geluidsfragment uitgelekt van eigenaar Donald Sterling, al langer omstreden, waarop racistische uitspraken te horen waren. De spelers van de Clippers protesteerden eerst stil en daarna luider, waarna ze in een mediastorm terechtkwamen.

Uiteindelijk zou de NBA Sterling levenslang schorsen en hem verplichten zijn ploeg te verkopen aan Steve Ballmer, voormalig CEO van Microsoft.

Cast

De eerste trailer van Clipped werd online op gemengde reacties onthaald. Veel mensen lijken enthousiast voor de serie, al is er wel veel kritiek op de cast, die niet altijd even goed op de echte personen lijken.

Zo wordt Donald Sterling gespeeld door Ed O’Neill (Married with Children). Coach Doc Rivers wordt dan weer gespeeld door Laurence Fishburne (The Matrix). Als spelers zijn onder andere Jock McKissic (Your Honor) gecast als Glen ‘Big Baby’ Davis, Charlie McElveen (The Creator) als JJ Redick, Jourdan Sweeney (Winning Time) als Jared Dudley, Sarunas J. Jackson (Insecure) als Matt Barnes, J. Alphonse Nicholson (They Cloned Tyrone) als Chris Paul, Austin Scott (Pose) als Blake Griffin en Sheldon Bailey (Animal Kingdom) als DeAndre Jordan.

Bekijk hier de trailer van Clipped:

Clipped zal bij ons vermoedelijk te zien zijn op Disney+, al is nog niet duidelijk wanneer.

Meer
Lees meer...