‘Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty’: HBO cancelt serie vroegtijdig na amper twee seizoenen

Er komt een vroegtijdig einde aan Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty, de serie van HBO over de succesvolle Los Angeles Lakers-basketbalploeg uit de jaren ’80. De reeks was twee seizoenen te zien, maar krijgt dus geen verder vervolg.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty vertelt het verhaal van een van de boeiendste ploegen uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De reeks begint in het seizoen 1979 – 1980. Jerry Buss (John C. Reily) heeft er dan juist alles aan gedaan om de LA Lakers over te nemen. Daar was haast bij, want hij wou de ploeg op tijd in zijn bezit hebben om de zeer talentvolle Magic Johnson (Quincy Isaiah) te kunnen draften. Daarna trekt hij ook nog voormalig speler Jerry West (Jason Clarke) aan om de ploeg te coachen, en het talent van Magic te laten inzien.

Door de komst van Jerry Buss en Magic Johnson veranderen de Lakers ineens van een oninteressante ploeg tot een van de boeiendste sportclubs van de wereld. Beiden zijn op hun manier zeer flamboyant en ze hebben dezelfde hobby’s: basketbal en seks. De LA Lakers, met Magic Johnson als sterspeler, en de Boston Celtics, met Larry Bird, zouden de NBA in de jaren ’80 naar een ongekende populariteit stuwen.

Twee seizoenen

Rondom al die leutigheid vergeet je geen seconde waar het in de sport eigenlijk echt om draait: geld in de eerste plaats, eer en conflict komen daar net achteraan. Eigenlijk draait het in Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty om machogedrag.

De serie wist dan ook al snel niet enkel basketbalfans te overtuigen. Die laatsten waren aanvankelijk zelfs kritisch omdat Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty het af en toe niet te nauw neemt met wat er echt is gebeurd. Toch krijgt de serie van bij het begin overwegend goede kritieken. Het was dan ook geen grote verrassing dat er na het eerste seizoen uit 2022 deze zomer een tweede seizoen volgde.

Einde

De seizoensfinale van dat tweede seizoen is sinds afgelopen weekend te zien. Meteen daarna volgde het nieuws dat er geen vervolg meer zou komen. “Niet het einde dat we in gedachten hadden”, zei maker Max Borenstein daar zelf over op X, het vroegere Twitter.

Dat de reeks juist eindigt op het moment dat de Lakers de finale van de NBA verliezen tegen de Boston Celtics toont aan dat het niet per se de bedoeling was om er na twee seizoenen mee op te houden. Winning Time had, in vergelijking met het eerste seizoen, echter heel wat kijkers verloren en daardoor was het voor HBO niet meer interessant om de reeks voort te zetten.

Beide seizoenen van Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty zijn te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...