Co-ouderschap? Daar is tegenwoordig ook een app voor

Co-ouderschap? Daar is tegenwoordig ook een app voor

Turnles, oudercontact, ballet … als je kinderen hebt, loopt de agenda snel vol en voor wie gescheiden is, wordt de puzzel alleen ingewikkelder. Kan dat niet simpeler? Ja, luidt het antwoord: de Universiteit Antwerpen heeft er een app voor ontwikkeld. 

Nu scheidingen normaal zijn en co-ouderschap de norm en niet de uitzondering is, gaan we eindelijk op zoek naar gemakkelijke oplossingen voor ouders die de agenda van hun kroost moeten coördineren. Dat er nu een app komt (en dus niet gewoon een gedeelde agenda) zou niet mogen verbazen. De Universiteit van Antwerpen zette zijn schouders onder het project, en nu is KiT er dus, Keep in Touch.

Niks mis met een Google Agenda delen, natuurlijk, maar KiT is meer dan een agenda: er is ook een digitaal prikbord om foto’s te delen en afspraken te zetten. Ook berichtjes van het andere front en uiteraard een gedeelde agenda zijn deel van de app. Maar je hebt dus geen 14 systemen meer nodig: je kan alles in één oogopslag zien.

Volgens de Universiteit van Antwerpen is zo’n app wel nodig. Een kwart van de gescheiden ouders zou niet meer met elkaar praten, ook niet over de kinderen, één op drie praat eigenlijk zo goed als niet over grote beslissingen met de andere ouder. Veel van die frustraties komen uit het dagelijkse heen-en-weer, vaak op het moment dat de gemoederen nog niet zijn gaan liggen. Zo’n app kan de dagelijkse realiteit wat eenvoudiger maken, wat hopelijk tot makkelijkere communicatie leidt.

Zo’n 24.000 gezinnen per jaar vragen de scheiding aan in België.

Screenshot

Gesponsorde artikelen