‘Cocaïnekoning van Milaan’ na 23 jaar eindelijk opgepakt

‘Cocaïnekoning van Milaan’ na 23 jaar eindelijk opgepakt

Rocco Morabito is na 23 jaar op de vlucht te zijn geweest eindelijk opgepakt. Morabito, ook wel de ‘cocaïnekoning van Milaan’ genoemd, was lid van de Calabrische maffia, de ‘Ndrangheta, die bekend staan omwille van hun grote drugsnetwerk.

23 jaar lang werd er gezocht naar Rocco Morabito, een lid van het Calabrische ‘Ndrangheta, een van de machtigste en meest gevreesde maffiagroeperingen in Italië. Er werd al sinds 1994 jacht gemaakt op de 50-jarige Morabito. Hij zou dan zo’n slordige 13 miljard lire (6,75 miljoen euro) hebben betaald voor bijna een ton drugs te laten importeren. Morabito had dan ook niet voor niets de bijnaam ‘de cocaïnekoning van Milaan’.

Hij werd uiteindelijk gevat in Uruguay, na 23 jaar de politie te hebben kunnen ontlopen. Hij zou daar tien jaar verbleven hebben in relatieve rust. Z’n advocaat spreekt zelfs van een “normaal leven“.

Tijdens een huiszoeking werden naast een vuurwapen, een hoop cash en dertien gsm’s ook niet minder dan 150 pasfoto’s van hem gevonden, telkens met verschillende vermommingen. Er wacht hem in Italië een gevangenisstraf van 30 jaar. Morabito stond op de lijst van het Italiaans ministerie van Binnenlandse Zaken met de vijf most-wanted criminelen, waar onder andere ook de Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro op staat.

epa

Gesponsorde artikelen