Coldplay lost nieuw album ‘Everyday Life’: originele aankondiging gaat verder

Coldplay
EPA

Coldplay was al enkele dagen (ongepland) bezig hints te droppen over nieuw materiaal. De geruchtenmolen begon onmiddellijk op volle toeren te draaien en nu is het officieel: het nieuwe album ‘Everyday Life’ komt op 22 november in de rekken!

Coldplay komt nog dit jaar met een nieuw album op de proppen. Dat heeft de band zelf bekendgemaakt, op een enorm originele manier. Eerst verschenen overal ter wereld affiches van de band (en filosoof Friedrich Nietzsche) met de datum 22 november 1919. Op die dag vond een zonsverduistering plaats.

Zonsverduistering

Daarna paste de band al zijn sociale media aan. Op Coldplay’s profielfoto was enkel een zwart vlak te zien met daarop een goudkleurige zon en maan. Dat was een duidelijke verwijzing naar de zonsverduistering van bijna een eeuw geleden.

Fans van de groep waren door het dolle heen. Ze waren er volledig van overtuigd dat Coldplay op 22 november met nieuw materiaal zou komen. En die voorspelling werd werkelijkheid.

Getypte brieven

Hoe de band dat aan de wereld duidelijk maakte? Ze verstuurde getypte brieven naar verschillende fans, waarin ze uitlegde hoe het album zou heten (‘Everyday Life’), wanneer het uitkomt (22 november) en hoe het eruit zal zien.

“De voorbije honderd jaar of zo hebben we gewerkt aan iets met de naam ‘Everyday Life'”, stond er te lezen. Het album is opgesplitst in twee delen: ‘Sunrise’ en ‘Sunset’.

Op het eerste zicht dachten de fans dat het om fake news ging. Maar toen raakte bekend dat er meerdere mensen de brief ontvangen hadden. Aftellen geblazen dus, tot 22 november. En hopen dat Coldplay Europa rondtrekt tijdens de festivalzomer!

Gesponsorde artikelen