Compleet onbetaalbaar geworden: 430.000 woningen in Londen kosten nu meer dan een miljoen pond

Compleet onbetaalbaar geworden: 430.000 woningen in Londen kosten nu meer dan een miljoen pond

In de Britse hoofdstad Londen is 1 op elke 20 inwoners nu vastgoedmiljonair. De Britse hoofdstad telt 8 miljoen inwoners en meer dan 430.000 eigendommen die op papier 1 miljoen pond of meer kosten. In gans het Verenigd Koninkrijk zijn er meer dan 750.000 van die vastgoedmiljonairs. 

Hoewel de vastgoedmarkt zo goed als vast zit, is het aantal vastgoedmiljonairs wel zeer sterk gestegen sinds augustus 2016. Een stijging van wel 23% of 768.000 mensen.

Londen tegen de rest van het Verenigd Koninkrijk

Wat wel opvalt is het grote verschil tussen de Britse hoofdstad en de rest van het land. In Londen is één op de twintig inwoners vastgoedmiljonair, terwijl in Wales bijvoorbeeld dit maar 1 op de 1400 is. Deze cijfers kwamen voort uit een onderzoek van de website Zoopla, zij hielden echter geen rekening met niet-afbetaalde hypotheken.

Het is geen verrassing dat het vastgoed in Londen onbetaalbaar is. Vijf jaar geleden was de collectieve waarde van al het vastgoed in de duurste buurten in London zo’n 552 miljard pond. Dit komt overeen met de totale vastgoedwaarde in Wales, Schotland en Noord-Ierland. De huizen in Londen worden voornamelijk als buitenverblijf aangekocht en niet als woonplaats.

Maar ook Londen lijdt onder nieuwe belastingen en de Brexit, blijkt uit de jaarlijkse Global Wealth Migration Review van onderzoeksbureau New World Wealth. Zo’n 5.000 HNWI’s (High Net Worth Individuals of mensen die 1 miljoen dollar of meer bezitten) trokken vorig jaar weg uit de stad, terwijl er slechts 1.000 toekwamen.

Gesponsorde artikelen