Contractueel vastgelegd: Musk mag niet schamper tweeten over Twitter-werknemers. Maar gaat hij zich inhouden?

Een opmerkelijke passage in de kleine letters van de overnamedeal rond Twitter: koper Elon Musk engageert zich om niet geringschattend te tweeten over het bedrijf of zijn personeel. Maar zal hij zich wel kunnen inhouden?

“Het is de investeerder toegestaan tweets te publiceren over de fusie of de transacties die hiermee worden beoogd, zolang dergelijke tweets de vennootschap of een van haar vertegenwoordigers niet in diskrediet brengen”, zo staat te lezen op pagina 51 van het officiële overnamedocument dat de beurswaakhond SEC publiceerde.

Of vrij vertaald: Elon Musk hoeft zich niet in stilzwijgen te hullen over zij toekomstplannen met Twitter, als hij maar niet het bedrijf, zijn directieleden of andere werknemers verbaal aanvalt. De huidige Twitter-top vond het blijkbaar nodig om zo’n passage in te lassen, wat erop wijst dat hij toch wat beducht is voor de uithalen van Musk, goed voor 86 miljoen volgers op Twitter.

Meteen in overtreding?

Dat het dansen op een slappe koord wordt, bewijzen enkele reacties van Musk op de kritiek die Vijaya Gadde, hoofd juridische zaken bij Twitter, van enkele opiniemakers te incasseren kreeg over een vroegere beslissing van haar. De nieuwe eigenaar leek de critici van Gadde daarbij gelijk te geven.

Daarna reageerde Musk ook instemmend – “Dat klinkt redelijk erg” – op de beschuldiging van de complotdenker Mike Cernovich over “medewerking aan fraude” door Twitter-advocaat Jim Baker.

De multimiljardair was wel zo slim genoeg om de Twitter-juristen niet persoonlijk aan te vallen, maar voor de lezers waren zijn stellingnames wel duidelijk. Volgens sommige waarnemers overtrad Musk meteen de regels die in de deal vastgelegd waren.

(fjc)

Meer
Lees meer...