Zo namen de corgi’s en pony van Queen Elizabeth afscheid van hun baasje

Vandaag werd de Britse Queen Elizabeth II begraven. Het was een grootschalige ceremonie waarvoor naast wereldleiders, ook heel wat Britten naar Londen waren afgezakt. Maar er waren ook drie heel bijzondere aanwezigen: de huisdieren van de Queen. Zij zorgden voor emotionele beelden.

Queen Elizabeth had een grote passie voor corgi’s. Tijdens haar volledige regeerperiode waren er vrijwel altijd corgi’s te vinden in Buckingham Palace. De honden kregen zelfs hun eigen vleugel in het paleis. Daarnaast had Queen Elizabeth ook een geliefde pony, Emma. Ook zij moesten vandaag afscheid nemen.

Corgi’s en pony

Toen Queen Elizabeth op donderdag 8 september overleed, had ze nog steeds twee corgi’s, Muick en Sandy, en de pony Emma. Deze dieren konden niet ontbreken tijdens haar begrafenis. Tijdens de ceremonie verschenen er beelden van de twee corgi’s die aan Windsor Castle zaten om een laatste groet te brengen aan hun baasje.

Ook Elizabeths trouwe pony Emma bracht een laatste groet aan haar baasje. Zij stond langs de lange laan naar Windsor Castle toen de begrafenisstoet daar passeerde. Volgens veel mensen zorgde de aanwezigheid van de huisdieren van de Queen voor een van de meest emotionele momenten van de dag.

Na het overlijden van de Queen vroegen veel mensen zich af wat er met haar geliefde corgi’s zou gebeuren. Daar kregen ze ondertussen een antwoord op. Muick en Sandy zullen opgevangen worden door Prince Andrew, de zoon van Queen Elizabeth, die haar de honden ook cadeau deed.

Meer
Lees meer...